Zöld pite
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
gretismth
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 348.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 4326 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10339 micro
Összesen
322
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.6 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3549 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1364 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1392.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2065 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 353 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 1702 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 963 micro
-
Kolin: 1250 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 17304 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41357 micro
Összesen
1288
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2027 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Kuszkusz
- Egy lábasban feltesszük főni vízzel a kuszkuszt, illetve megsózzuk. (Nagyjából 2-3x annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi kuszkusz kívánok elkészíteni.)
Zöldségek
- Rózsáira vágjuk a brokkolit.
- Egy lábasban a spenóttal (fagyasztott spenótot használtam) együtt, egy pici vízzel felöntve elkezdjük párolni.
- Sózzuk, borsozzuk.
Sütés
- Felverjük a tojásokat, majd az egészet összekeverjük. (Ha valaki diétásabbra szeretné, az felezheti a tojások sárgájának a mennyiségét.)
- Egy piteformába öntve 170°C-on sütjük nagyjából 30 percen keresztül.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1856
- Feltöltés dátuma: 2015. március 31.
Ajánló
Lehet hozzá natúr húst sütni, ha ebédként fogyasztjuk, hogy még táplálóbb legyen, vagy akár egy kis salátával is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
gretismth
5 recept
Másnéven lepény, quiche, felfújt. Édesanyám mutatott egy receptet, aminek eredetileg egy tészta az alapja, de én a liszt miatt ezt kihagytam, és saját kútfőm után menve alkottam meg ezt az ételt. Ebédre készítettem el, de reggeliként és vacsoraként is ugyanúgy megállja a helyét, vagy akár két étkezés között is tökéletes, ha egy kis sós harapnivalóra vágyik az ember. Ennek az ételnek megannyi változata létezik, lehet különféle sajtokkal, sonkával (vagy akár csirkemellel) megtölteni, vagy zöldségekkel.