r
Nosalty Logó

Zöld- és csicseriborsó fokhagymás tejszínben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Zöld- és csicseriborsó fokhagymás tejszínben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1256.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4552 micro
Összesen 940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2513.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1929 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9104 micro
Összesen 1879 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát karikákra vágjuk, és egy kevés olívaolajon megdinszteljük sóval. Ráreszeljük a fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a zöldborsót, és fedő alatt egy kevés vízzel 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a csicserit, majd a joghurttal elkevert tejszínt, és beforraljuk. Belekeverjük a bazsalikomot.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5453
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöld- és csicseriborsó fokhagymás tejszínben
ZilkaZil 127 recept

Elég sokszor készítem el ezt az ételt mindenfelé zöldséggel variálva. Ez a minimalista verzió az éppen "utálok minden zöldséget" fázisban lévő unokahúgom ittlétekor készült.   Nagyon jól megy hozzá köretként a fokhagymás pirított polenta vagy bármilyen főtt gabonaféle.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...