adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
375g zeller135 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
375g csirke alaplé26 kcal
Összesen
168
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g zeller542 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1500g csirke alaplé105 kcal
Összesen
673
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
49.1g zeller18 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
49.1g csirke alaplé3 kcal
Összesen
22
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2115.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 294.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
168
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8463.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 575 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 6093 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1178.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 529 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
673
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
-
3 nagy db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
- A zellert felkockázzuk (kockacukor nagyságúra) és a hagymához adjuk. 5-10 percig pirítjuk rajta. A végén beledobjuk az áttört fokhagymát és 1-2 percig ezzel is pirítjuk.
- Húsleves alaplével felöntjük, fehérborssal ízesítjük. Puhára főzzük.
- Ha a zeller puha, akkor botmixer segítségével pépesítjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 677
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 159
- Össznézettség: 159947
- Feltöltés dátuma: 2009. május 18.
Ajánló
Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyobbik fiam kedvéért készült habarásmentesen, tejszín nélkül ez a leves. Ezentúl, csak így fogom főzni, mert sokkal könnyebb és finomabb.