r
Nosalty Logó

Zelleres rántott hús gluténmentes bundában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zelleres rántott hús gluténmentes bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 2679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, ha szükséges, lehártyázzuk, majd szélesebb szalagokra vágjuk nagy, éles késsel.
  2. A hús szalagok mindkét felét megsózzuk - ha van idő, hagyjuk, hogy magába vegye a sót.
  3. A húsokat rizslisztben megforgatjuk, hogy beborítsa őket teljesen a liszt. Így jobban tapad majd rá a tojásos bunda.
  4. A tojásokat felverjük villával, majd hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a sajtreszelőn lereszelt zellert, végül annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen a massza - ami nem folyik le a húsról, de ráragad. Ha túl sűrű lenne, akkor a húst a tenyerünkbe véve a másik kezünkkel rátapasztjuk a bundát, megfordítjuk, majd a másik felére is. Rögtön a forró olajba tegyük mindkét esetben. Ha nem tudjuk rögtön sütni, rizslisztben megforgathatjuk ismét, így nem ragad rá a tányérra.
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük a hús mindkét oldalát.
  6. Frissen a legfinomabb, de 2 napig hűtőben eltartható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7796
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Ajánló

Barna rizst szoktam hozzá főzni - amire vagy friss, vágott petrezselyemzöldet hintek, vagy vajon párolt vegyes zöldséggel tálalom. Franciasalátával is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel sokak szerint a sült zsemlemorzsa nagyon egészségtelen, ráadásul a gluténmentes morzsa nagyon drága is, olyan rántott hús recepten gondolkodtam, ami kiküszöböli ezeket a problémákat. Ez az egyik nagy kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...