r
Nosalty Logó

Zelleres rántott hús gluténmentes bundában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zelleres rántott hús gluténmentes bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 671 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1714.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 2679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, ha szükséges, lehártyázzuk, majd szélesebb szalagokra vágjuk nagy, éles késsel.
  2. A hús szalagok mindkét felét megsózzuk - ha van idő, hagyjuk, hogy magába vegye a sót.
  3. A húsokat rizslisztben megforgatjuk, hogy beborítsa őket teljesen a liszt. Így jobban tapad majd rá a tojásos bunda.
  4. A tojásokat felverjük villával, majd hozzáadjuk a fűszereket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a sajtreszelőn lereszelt zellert, végül annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen a massza - ami nem folyik le a húsról, de ráragad. Ha túl sűrű lenne, akkor a húst a tenyerünkbe véve a másik kezünkkel rátapasztjuk a bundát, megfordítjuk, majd a másik felére is. Rögtön a forró olajba tegyük mindkét esetben. Ha nem tudjuk rögtön sütni, rizslisztben megforgathatjuk ismét, így nem ragad rá a tányérra.
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük a hús mindkét oldalát.
  6. Frissen a legfinomabb, de 2 napig hűtőben eltartható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7792
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Ajánló

Barna rizst szoktam hozzá főzni - amire vagy friss, vágott petrezselyemzöldet hintek, vagy vajon párolt vegyes zöldséggel tálalom. Franciasalátával is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel sokak szerint a sült zsemlemorzsa nagyon egészségtelen, ráadásul a gluténmentes morzsa nagyon drága is, olyan rántott hús recepten gondolkodtam, ami kiküszöböli ezeket a problémákat. Ez az egyik nagy kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek