r
Nosalty Logó

Zalai kukoricamálé - Kukoricaprósza 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zalai kukoricamálé - Kukoricaprósza 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 681 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    3092 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást kikeverjük a cukorral, sóval, olajjal és szódabikarbónával. Beletesszük a kefírt és a lisztet is, majd simára keverjük az egészet. Ha kicsit keménynek érezzük, öntsünk hozzá egy pici tejet.
  2. Hagyjuk 15 percet pihenni, hogy a szódaportól kissé beinduljon a massza fellazulása.
  3. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejére lekvárt pötyögtetünk.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  5. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 718
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 205276
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Ajánló

Frissen a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén egy tradicionális zalai-vasi étel. Állagra inkább a piskótára hasonlít, mint sem prószára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...