Zacskós savanyított vöröskáposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
128
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
150g almaecet32 kcal
-
121 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
Összesen
1014
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
82.2g vöröskáposzta20 kcal
-
3.1g salottahagyma2 kcal
-
8.2g almaecet2 kcal
-
2.5g gránátalma szirup7 kcal
-
1.1g nádcukor4 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
Összesen
56
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 160.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1005 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
128
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5856.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 592 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 4620 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.1 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1280.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 672 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 688 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 484 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8042 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 3952 micro
Összesen
1014
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
2 közepes db salottahagyma
-
1.5 dl almaecet
-
3 ek gránátalma szirup
-
2 ek nádcukor
-
1 ek só
-
1 teáskanál bors
-
0.5 dl olívaolaj
Elkészítés
- A káposzta sérült leveleit lefejtjük. Kettévágjuk, torzsáját kivágjuk. A fél káposztát 3 cikkre vágjuk, és vékonyra szeleteljük.
- Egy fagyasztózacskóba helyezzük. Egy jénaiba vagy magas falú tálba tesszük, amiben lefektetve is elfér.
- A másik fél káposztát is 3 cikkre daraboljuk, és szeleteljük. A fagyasztózacskóba helyezzük.
- A salottahagymát apróra vágjuk, és a káposztához adjuk.
- Az almaecetet, gránátalmaszirupot, nádcukrot, sót, borsot és olívaolajat összekeverjük, és a káposztára öntjük.
- A zacskóból kinyomunk annyi levegőt, amennyit tudunk. A zacskó végét összepederjük, U alakban egymásra hajtjuk, és a fémdróttal erősen lezárjuk.
- A zacskó tartalmát összemasszírozzuk, hogy jól elkeveredjen. Csak óvatosan bánjunk vele, esetleges gyenge zacskó vagy drót felesleges takarítást eredményezhet. Az almaecet úgyis megteszi hatását.
- Minimum 3 napig pihentessük a hűtőben, a jénaiban tartva. Naponta minimum egyszer fordítsuk meg. Egy hétig eláll a hűtőben, valószínűleg tovább is, de nálunk elfogyott.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1122
- Feltöltés dátuma: 2016. január 23.
Ajánló
Májkrémes kenyérrel vagy sajtos pirítóssal nagyon jól összeillik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon egyszerű elkészíteni, és nem szagosít be se hűtőt, se konyhát, se kamrát. A zacskó magába rejti a bűnös illatokat, de az ízeket mégis élvezhetjük.