adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
140g padlizsán33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
156g sonkahagyma57 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
419
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
560g padlizsán133 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
624g sonkahagyma227 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1678
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
36.1g csirkecomb40 kcal
-
20.2g padlizsán5 kcal
-
11.6g sárgarépa4 kcal
-
22.5g sonkahagyma8 kcal
-
8.7g kápia paprika2 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
60
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 698.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 448.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 710 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6723 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
419
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.7 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2792.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1285 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.9 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1792.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2840 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 396 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 9942 micro
-
β-karotin 26893 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
1678
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 359 micro
-
β-karotin 971 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkecomb
-
2 kis db padlizsán
-
8 kis db sárgarépa
-
8 db sonkahagyma
-
2 db kápia paprika
-
8 gerezd fokhagyma
-
2 kk oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál rozmaring
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Előkészítjük a zöldségeket: a padlizsánt vastag karikára vágjuk, a kápiát hosszában negyedeljük, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a többit egyben hagyjuk.
- A húst bedörzsöljük sóval, majd mindent kétfelé osztva (a kömény és a paprika kivételével) egy-egy sütőzacskóba pakoljuk, majd a szárított zöldfűszerekkel a zacskó tartalmát megszórjuk.
- A mellékelt összehúzó fóliával lezárjuk a tasakokat, majd tepsibe fektetjük egymás mellé mindkettőt.
- A zacskót pár helyen megszurkáljuk.
- 180 fokos sütőben sütjük 40 percig, ezalatt a zacskó felfújódik a gőztől, a benne lévő dolgok megpárolódnak.
- Felvágjuk a tasakok közepét hosszában és kinyitva még kb. 30 percig pirítjuk.
- Ebben a fázisban szórjuk a húsra a pirospaprikát és a köményt. Egyszer-kétszer saját szaftjával meglocsoljuk pirítás közben.
- Amikor csirke már szép színt kap: elkészült, tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 30063
- Feltöltés dátuma: 2011. január 30.
Ajánló
Extra köret: pezsgős párolt káposzta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
A csirke elkészítésének diétás változata, külön zsiradékot nem kell hozzáadni, a főétel és a köret egyben sül.