r
Nosalty Logó

Zabpelyhes borított almás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Zabpelyhes borított almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1698 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    937 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 1698 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajjal vastagon kikenjük a szilikon tortaformát, rászórunk 1 evőkanálnyi fahéjjal elkevert xilitet és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  2. Az almákat meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk és rákarikázzuk a megolvadt xilitre.
  3. Gyors összeállítjuk a tésztát: A zabpelyhet összekeverjük a szódabikarbónálval, a tejjel, tojássárgákkal, pici xilittel, a maréknyi dióval és ha marad az almákból, azt vékonyan beleszeleteljük/reszeljük- Lágy, könnyen keverhető masszát kell kapnunk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt csipetnyi xilittel, madj óvatosan a zabpelyhes tésztához kavarjuk, majd ráöntjük a sütőből kihúzott félig megsült almákra, és további 25 percig sütjük 180 fokon (nem légkeveréssel, csak alsó-felső sütéssel).
  5. Rövid ideig állni hagyjuk a sütőben, majd egy nagy tányért rátéve, gyors mozdulattal átborítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 255
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21238
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami egészséges finomságot akartam enni, mikor eszembe jutott a régen készített almás süti. Alma is volt itthon, zabpehely is... Így nekiálltunk az Ikrekkel... bár ők inkább a kóstolást "mívelik" csak a konyhában. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...