Zabpelyhes borított almás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bejja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
283
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1698
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 156.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
283
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2204.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.9 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 937 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 433 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 673 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1507 micro
Összesen
1698
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A vajjal vastagon kikenjük a szilikon tortaformát, rászórunk 1 evőkanálnyi fahéjjal elkevert xilitet és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Az almákat meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk és rákarikázzuk a megolvadt xilitre.
- Gyors összeállítjuk a tésztát: A zabpelyhet összekeverjük a szódabikarbónálval, a tejjel, tojássárgákkal, pici xilittel, a maréknyi dióval és ha marad az almákból, azt vékonyan beleszeleteljük/reszeljük- Lágy, könnyen keverhető masszát kell kapnunk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt csipetnyi xilittel, madj óvatosan a zabpelyhes tésztához kavarjuk, majd ráöntjük a sütőből kihúzott félig megsült almákra, és további 25 percig sütjük 180 fokon (nem légkeveréssel, csak alsó-felső sütéssel).
- Rövid ideig állni hagyjuk a sütőben, majd egy nagy tányért rátéve, gyors mozdulattal átborítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 255
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 21250
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bejja
25 recept
Valami egészséges finomságot akartam enni, mikor eszembe jutott a régen készített almás süti. Alma is volt itthon, zabpehely is... Így nekiálltunk az Ikrekkel... bár ők inkább a kóstolást "mívelik" csak a konyhában. :-)