r
Nosalty Logó

Zabos borsófőzelék buggyantott tojással és virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lousha
Zabos borsófőzelék buggyantott tojással és virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Borsó

Virsli

Tojás

Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Borsó

Virsli

Tojás

Összesen 3539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Borsó

Virsli

Tojás

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3310 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    2005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4435 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16550.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2443 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    10025 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2232.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    616 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    1390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    4635 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22177 micro
Összesen 3539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Borsó

Virsli

Tojás

Elkészítés

Borsó

  1. Tegyük fel főni a borsót közepes lángon annyi vízzel, amennyi ellepi, valamint egy kis sóval. Ha friss borsót használunk, finomabb lesz, ha főzés előtt röviden pároljuk egy kis olajon, mélyhűtött esetén erre nincs szükség.
  2. Keverjük el a zabot és a lisztet a tejjel, apróra vágott petrezselyemmel, édesítővel/cukorral és a fűszerekkel. Hagyjuk állni, míg a borsó megfő.
  3. Ha puha a borsó, merjünk ki egy kicsit a levéből, és keverjük vele a tejes keveréket csomómentesre, majd az egészet öntsük vissza a főzelékre, és főzzük az egészet még 2-5 percig, míg besűrűsödik. Ha nem lenne olyan sűrű, mint szeretnénk, vegyünk ki egy merőkanálnyi borsót, turmixoljuk le, keverjük vissza a főzelékbe.

Virsli

  1. A virslit egyszerűen süssük meg egy kevés olajon.

Tojás

  1. A tojáshoz válasszunk egy laposabb edényt, pl. egy magas falú serpenyőt, és töltsük meg kb. 5 ujjnyi vízzel. Adjunk hozzá egy kiskanálnyi sót és ecetet. (A víz mennyiségétől függően lehet kicsit több vagy kevesebb, ha egyszer-kétszer elkészítjük, meglesz az ideális mennyiség.)
  2. Forraljuk fel a vizet, közben üssük a tojásokat 1-1 kis, lapos edénybe, csészébe vagy merőkanálba. Ha forr a víz, vegyük takarékra a hőmérsékletet, hogy éppen csak gyöngyözzön. Engedjünk egy tojást a lehető leglaposabb szögben, minél kevésbé bolygatva, mozgatva a vízbe. Főzzük 2-3 percig, amíg a fehérje megszilárdul. Szűrőkanállal szedjük ki, és folytassuk a műveletet a többi tojással.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3978
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a főzelékeket, de ezeket is igyekszem minél könnyebben, egészségesen elkészíteni. Szívesen használok hozzájuk például zabot és/vagy teljes kiőrlésű lisztet, mint ebben az esetben is. 

Hozzávalók

Borsó

Virsli

Tojás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...