Zabos borsófőzelék buggyantott tojással és virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lousha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Borsó
-
150g zöldborsó122 kcal
-
200g víz0 kcal
-
15g zabpehely57 kcal
-
51 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
2g fokhagymapor5 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
Virsli
Tojás
Összesen
708
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Borsó
-
750g zöldborsó608 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
75g zabpehely284 kcal
-
254 kcal
-
500g tej280 kcal
-
5g só0 kcal
-
15g édesítőszer0 kcal
-
8g fokhagymapor26 kcal
-
25g petrezselyem9 kcal
Virsli
Tojás
Összesen
3539
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Borsó
-
21.9g zöldborsó18 kcal
-
29.1g víz0 kcal
-
2.2g zabpehely8 kcal
-
7 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.4g édesítőszer0 kcal
-
0.2g fokhagymapor1 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
Virsli
Tojás
Összesen
102
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 354 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3310 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 2005 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 446.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4435 micro
Összesen
708
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.2 g
Zsír
-
Összesen 195.2 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16550.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 2443 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 603 mg
-
Foszfor 3088 mg
-
Nátrium 10025 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.4 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2232.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1405 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 343 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 616 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 1390 mg
-
Retinol - A vitamin: 1015 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 4635 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22177 micro
Összesen
3539
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 646 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Borsó
-
750 g zöldborsó
-
1 l víz
-
75 g zabpehely
-
500 ml tej
-
5 g só
-
8 g fokhagymapor
-
25 g petrezselyem
Virsli
-
2 ek repceolaj
Tojás
Elkészítés
Borsó
- Tegyük fel főni a borsót közepes lángon annyi vízzel, amennyi ellepi, valamint egy kis sóval. Ha friss borsót használunk, finomabb lesz, ha főzés előtt röviden pároljuk egy kis olajon, mélyhűtött esetén erre nincs szükség.
- Keverjük el a zabot és a lisztet a tejjel, apróra vágott petrezselyemmel, édesítővel/cukorral és a fűszerekkel. Hagyjuk állni, míg a borsó megfő.
- Ha puha a borsó, merjünk ki egy kicsit a levéből, és keverjük vele a tejes keveréket csomómentesre, majd az egészet öntsük vissza a főzelékre, és főzzük az egészet még 2-5 percig, míg besűrűsödik. Ha nem lenne olyan sűrű, mint szeretnénk, vegyünk ki egy merőkanálnyi borsót, turmixoljuk le, keverjük vissza a főzelékbe.
Virsli
- A virslit egyszerűen süssük meg egy kevés olajon.
Tojás
- A tojáshoz válasszunk egy laposabb edényt, pl. egy magas falú serpenyőt, és töltsük meg kb. 5 ujjnyi vízzel. Adjunk hozzá egy kiskanálnyi sót és ecetet. (A víz mennyiségétől függően lehet kicsit több vagy kevesebb, ha egyszer-kétszer elkészítjük, meglesz az ideális mennyiség.)
- Forraljuk fel a vizet, közben üssük a tojásokat 1-1 kis, lapos edénybe, csészébe vagy merőkanálba. Ha forr a víz, vegyük takarékra a hőmérsékletet, hogy éppen csak gyöngyözzön. Engedjünk egy tojást a lehető leglaposabb szögben, minél kevésbé bolygatva, mozgatva a vízbe. Főzzük 2-3 percig, amíg a fehérje megszilárdul. Szűrőkanállal szedjük ki, és folytassuk a műveletet a többi tojással.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3978
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Lousha
63 recept
Nagyon szeretem a főzelékeket, de ezeket is igyekszem minél könnyebben, egészségesen elkészíteni. Szívesen használok hozzájuk például zabot és/vagy teljes kiőrlésű lisztet, mint ebben az esetben is.