r
Nosalty Logó

Zabkeksz málnapürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Zabkeksz málnapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kekszhez

A püréhez

A díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kekszhez

A püréhez

A díszítéshez

Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kekszhez

A püréhez

A díszítéshez

Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 1155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A kekszhez

A püréhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kekszhez

  1. A zabpelyhet tejbe áztatjuk mindaddig, míg az egészet fel nem szívja és pépes állagúra nem sűrűsödik, ez min. 2 óra.
  2. Ekkor hozzákeverjük a tojást, két kanál rozslisztet, két kanál mézet és botmixerrel egy-két kavarintást végzünk rajta.
  3. Evőkanállal adagoljuk a mennyiségeket, a masszábólkerekded alakokat formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  4. Előmelegített sütőben15-20 percig sütjük.
  5. Közben a fagyos málnátkét kanál mézzel összeturmixoljuk.
  6. Az elkészült kekszet még melegen tálaljuk, mellé a fagyi állagúmálnapüréből labdákat készítünk,mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x35x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5321
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Ajánló

Tehetünk bele reszelt almát is, de akkor kissé csepegtessük le mielőtt belekevernénk, nehogy túl vizes legyen a tészta. Eredetileg is elég folyós, ettől ne izguljunk, hagyjunk nagyobb helyeket a sütőpapíron az egyes kekszek között. Én ezt a mennyiséget két adagban sütöm.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal próbálunk odafigyelni, mit eszünk, hogy a nyári bikiniszezonra formába hozzuk magunkat. Azonban előfordul, hogy úgy érezzük, nem bírunk magunkkal, valami édességet kíván szervezetünk. Erre az eshetőségre alkottam meg ezt az egyszerű és könnyű receptúrát.

Hozzávalók

A kekszhez

A püréhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...