r
Nosalty Logó

Zabkása gyümölcsökkel rétegezve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Zabkása gyümölcsökkel rétegezve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Összesen 390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Összesen 2334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1154 micro
  • β-crypt
    394 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 2334 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Elkészítés

a zabkásához

  1. Forraljuk fel a mandulatejet, majd folyamatosan kevergetve öntsük bele a zabot.
  2. Takarék lángon, lefedve főzzük puhára, kb. 20-25 perc. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjon le.
  3. Amikor megfőtt, keverjük hozzá a cukrot meg a vaníliát.

a gyümölcsös réteghez

  1. Öntsük a vizet egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat. Közepes lángon kevergessük addig, míg a cukor elolvad.
  2. Öntsük bele a narancslét. Rakjuk bele a megmosott, kimagozott, szeletekre vágott szilvát. Alacsony lángon főzzük kb. 10-15 percig, ez attól függ, mennyire érett a gyümölcs.
  3. Amikor megpuhult a szilva, szedjük ki szűrőkanállal, tegyük félre.
  4. A keményítőt keverjük el a 60 ml vízzel, öntsük a lábasba. Habverővel keverjük simára, és főzzük egy percig, vagy amíg besűrűsödik.
  5. Vegyük le a tűzről, rakjuk vissza a szilvát. Az őszibarackot vágjuk apró kockákra, keverjük hozzá. A cseresznyével találáskor díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3366
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 18.

Receptkategóriák

Nálunk a boltokban kapható zabpehely meg zab, ami fel van darabolva, hogy hamarabb megfőjön. A zabpehely sajnos nem gluténmentes, így most már csak ez az ún. steel cut oats jöhet nálunk számításba. Viszont amiért kevésbé van feldolgozva, mint a pehelyváltozat, ezért egyre többen fogyasztják.

Hozzávalók

a zabkásához

a gyümölcsös réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...