r
Nosalty Logó

Zabkása görög ízesítéssel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Zabkása görög ízesítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a raguhoz

a kásához

tálaláshoz

Összesen 570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a raguhoz

a kásához

tálaláshoz

Összesen 570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a raguhoz

a kásához

tálaláshoz

Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 570 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

a raguhoz

a kásához

tálaláshoz

Elkészítés

a raguhoz

  1. A felhevített olajon -kis lángon- néhány percig pároljuk a fokhagymát, az olajbogyót meg a szárított paradicsomot.
  2. Szedjük ki egy tányérba, rakjuk félre.

a kásához

  1. A zabpelyhet keverjük el az alaplével, oregánóval, és daráljunk rá borsot. Közepes lángon főzzük 5 percig, gyakran megkeverve.
  2. Amikor kész, öntsük vissza a ragut, keverjük össze.

tálaláshoz

  1. Szedjük ki tányérba, morzsoljuk rá a fetát, végül locsoljuk meg az olajjal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3150
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor zöldséglevest főzök, akkor félre szoktam rakni belőle egy keveset, hogy el tudjam készíteni ezt a finom reggelit. Koszider Veronai minestrone levesét vagy Iluska Zöldséges karfiollevesét ajánlom alapnak hozzá.

Hozzávalók

a raguhoz

a kásához

tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...