r
Nosalty Logó

Yorkshire pudding

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Yorkshire pudding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 361 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 1443 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mielőtt elkezdenénk összekeverni a hozzávalókat, bekapcsoljuk a sütőt 250°C-ra. A tepsibe (pudingforma sütőben vagy muffinsütőben is készíthetjük) beleöntjük a 10 g olajat, és betesszük a sütőbe.
  2. A 4 db tojást mixerrel felverjük, hozzáöntjük a 3 dl hideg tejet, és átmixeljük. Ezt így hagyjuk állni 15 percet.
  3. 15 perc után belemixeljük a 25 dkg lisztet.
  4. A tepsit (formákat) kivesszük a sütőből (de vigyázzunk, mert forró), és beleöntjük a masszát. Visszatesszük a sütőbe.
  5. Az előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 63947
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.

Ajánló

Sósan és édesen is fogyasztható. Sósan sült húsokhoz,  édesen pudinggal, karamellszósszal vagy juharsziruppal. Megjegyzés: 4 db pudingformára (15 cm-es) vagy 12 db-os muffinsütőre lesz szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az egyik ír barátnőm mutatta nekem. Nála ettem először Yorkshire Puddingot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...