Whiskyvel flambírozott szezámos tonhalsteak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
317
kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1270
kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
317
kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.8 g
Zsír
-
Összesen 80.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2411.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 442 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1281 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2620 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 908 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 271 mg
-
Retinol - A vitamin: 2620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1270
kcal
- 20% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bő hüvelykujjnyi vastagra szelt tonhal szeleteket sózzuk, borsozzuk, és szezámmaggal borítjuk.
- A szeleteket így sütjük ki egyenként: előmelegített, olajozott forró serpenyőbe tesszük a tonhal szeletet. 2 perc alatt megsül az oldala, ekkor megfordítjuk, ismét kb. 2 percig sütjük. Akkor jó, ha az oldala megsül, a közepe pedig rózsaszín marad. Ha kész, meglocsoljuk a tőzegfüstös whiskyvel, meggyújtjuk, flambírozzuk, kiszedjük. A peated whiskytől finom füstös, barbeque íze lesz, de természetesen lehet a halat faszénen is grillezni.
- A tonhalsteak gyorsan kiszáradna, ezért olívaolajjal mindkét oldalát finoman meglocsoljuk.
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 785
- Feltöltés dátuma: 2015. október 10.
Ajánló
Ajánlott köret: rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval, zsályával fűszerezett grillezett burgonyacikkek. Ajánlott bor: Pinot noire, Syrah
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az Északi-tengernél lakunk, bő 20km-re Európa legnagyobb kikötőjétől. Így hát mikor megkaptuk a fülest Hága legjobb halboltjáról, tudtam, hogy a tengeri herkentyűk frontján gasztroforradalmi változások következnek életünkben. A boltban széles repertoárban valóban csodálatos, friss és gyönyörű árú volt. Tehát a barátaink szülinapi szushi-partijára úgy vásároltunk, hogy változatos halebédre legyen másnap még lehetőségünk. Három halételt álmodtam. A szokásos tonhalsteak receptet szezámmaggal és peated single malt flambírozással bolondítottam.