Wellington szűzpecsenye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
69g leveles tészta255 kcal
-
100g sertés szűzpecsenye109 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A fűszeres töltelékhez
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g turbolya7 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
10g főzőtejszín13 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
7g salátalevél1 kcal
Összesen
511
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A fűszeres töltelékhez
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g turbolya28 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
28g salátalevél4 kcal
Összesen
2043
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
18g leveles tészta67 kcal
-
26.1g sertés szűzpecsenye28 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
A fűszeres töltelékhez
-
16.3g csiperkegomba3 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
0.8g turbolya2 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
24g újhagyma5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
2.6g főzőtejszín3 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.8g salátalevél0 kcal
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 307 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1095 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1455 micro
Összesen
511
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 128 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 714 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3583.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 1601 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 882.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 729 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 1226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 704 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 4380 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5818 micro
Összesen
2043
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 csomag leveles tészta
-
40 dkg sertés szűzpecsenye
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A fűszeres töltelékhez
-
25 dkg csiperkegomba
-
1 csokor petrezselyem
-
1 marék turbolya
-
2 szál tárkony
-
2 szál kakukkfű
-
4 db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 dkg vaj
-
2 ek főzőtejszín
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A húshoz
- A tésztát kiolvasztjuk. A húst lehártyázzuk, megmossuk, leitatjuk, és őrölt borssal bedörzsöljük.
- A szűzpecsenyét az olajban, nagy lángon körös-körül megpirítjuk. Kihűtjük és megsózzuk.
- A gombát megtisztítjuk, a zöldfűszereket megmossuk, megszikkasztjuk, a leveleiket lecsipkedjük. Az újhagyma fehér részét meg a fokhagymát meghámozzuk, apróra összevágjuk.
- A 2 újhagymát a vajban üvegesre pároljuk, a gombát és a fokhagymát hozzáadjuk, megfűszerezzük. A főzőtejszínt és a zöldfűszereket belekeverjük, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját is a töltelékbe dolgozzuk.
- A salátaleveleket 1 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd félig egymásra konyharuhára fektetjük. A tölteléket rákenjük, a húst belecsavarjuk.
- A sütőt 250 fokra előmelegítjük.
- A tojást szétválasztjuk. A tésztát kinyújtjuk, széleit tojásfehérjével bekenjük.
- A salátába tekert húst a tésztába göngyöljük, azt tojássárgájával megkenjük. Megvizezett tepsibe fektetjük, és 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon 25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 12215
- Feltöltés dátuma: 2013. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Receptkártyáról néztem és az alapján készítettem el. :)