Wellington bélszín 2.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g marhabélszín765 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
43g bacon167 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
21g szőlőmagolaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3 kcal
Összesen
1607
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2000g marhabélszín3060 kcal
-
1000g csiperkegomba213 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
85g szőlőmagolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
Összesen
6428
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.3g marhabélszín66 kcal
-
21.6g csiperkegomba5 kcal
-
3.7g bacon14 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.4g tojássárgája1 kcal
-
22 kcal
-
21.6g újkrumpli13 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1.8g szőlőmagolaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g dijoni mustár0 kcal
Összesen
137
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2867.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1457 mg
-
Nátrium 825 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 773.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 578 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
1607
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 534.1 g
Zsír
-
Összesen 352.1 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 1629 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11470.1 g
-
Cink 91 mg
-
Szelén 684 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 788 mg
-
Foszfor 5826 mg
-
Nátrium 3300 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 3092.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 16 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 781 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 188 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 644 micro
-
Kolin: 2369 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2310 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2817 micro
Összesen
6428
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
2 kg marhabélszín
-
10 szelet bacon
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag leveles tészta
-
1 kg újkrumpli
-
1 csokor petrezselyem
-
1 dl szőlőmagolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A bélszínt nem daraboljuk fel, egy szép 30-35 cm (tésztától függően) hosszú bélszín "rúdat" alakítunk ki! A nyesedékből tatárt készíthetünk.
- A bélszínt sózzuk, borsozzuk, ne legyünk visszafogottak!
- Egy szép nagy teflon serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk. (Nagy a hőtűrése, így nem képződik benne káros anyag). Miden oldalát pár perc alatt megkérgezzük, hogy szép barna legyen.
- Kivesszük, pihentetjük.
- Ebben a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát, majd a gombát megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, a felesleges levet elpároljuk, és hagyjuk hűlni!
- Közben megkenjük a bélszínünket mustárral. Használjunk csípős, tört mustárt, válasszunk drágább kategóriát, megéri!
- Folpack-fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony szalonnaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, ráhelyezzük a mustárral megkent bélszínt. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és mélyhűtőbbe tesszük 40 percre!
- Kisméretű burgonyákat hámozunk, és megfőzzük őket.
- Kivesszük a hűtőből a csomagunkat! (A fóliát nyilván levesszük.).
- A kiterített tésztára helyezzük a húst, belecsomagoljuk, megkenjük a tojássárgájával a tetejét, esetleg késsel óvatosan mintákat vágunk bele.
- Előmelegített sötőbe tesszük zsírpapírra, nem kell alá olaj, sem vaj. Szép médiumra sütjük. A pontos időt nehéz eltalálni, függ a kérgezés időtartalmától, a gombaréteg és a tészta vastagságától. Érzésre kell sütni. :) Inkább véresebb legyen, mint túlsütött, ez nagyon fontos!
- A főtt burgonyákat serpenyőben kevés fokhagymával, petrezselyemmel aranybarnára pirítjuk.
- Tálalásnál egy kis barnamártást haszmálunk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19979
- Feltöltés dátuma: 2010. december 17.
Ajánló
Ezeket a borokat ajánlom hozzá: Gere Kopar 2007, Bock Franc Sel. 2006.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a bélszínt, minden formában, de ez a legtutibb! Már főzés közben rá kellett jönnöm, hogy viszonylag sok hű-hó van a wellingtonnal, és mikor kérgeztem a húst többször, rám tört az érzés, hogy most bevágom a sütőbe, és egy iszonyat finom médiumos bélszínt eszek. De kérlek titeket, győzzétek le az ilyenfajta gondolatokat, és tartsatok ki a végéig! Kommentelj ,ha tetszik, vagy ha nem!:)