r
Nosalty Logó

Wellington bélszín 2.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Wellington bélszín 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1607 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2867.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 1607 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    534.1 g

Zsír

  • Összesen
    352.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11470.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    684 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    5826 mg
  • Nátrium
    3300 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3092.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    16 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    781 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    188 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    2369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2817 micro
Összesen 6428 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt nem daraboljuk fel, egy szép 30-35 cm (tésztától függően) hosszú bélszín "rúdat" alakítunk ki! A nyesedékből tatárt készíthetünk.
  2. A bélszínt sózzuk, borsozzuk, ne legyünk visszafogottak!
  3. Egy szép nagy teflon serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk. (Nagy a hőtűrése, így nem képződik benne káros anyag). Miden oldalát pár perc alatt megkérgezzük, hogy szép barna legyen.
  4. Kivesszük, pihentetjük.
  5. Ebben a serpenyőben az apróra vágott fokhagymát, majd a gombát megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, a felesleges levet elpároljuk, és hagyjuk hűlni!
  6. Közben megkenjük a bélszínünket mustárral. Használjunk csípős, tört mustárt, válasszunk drágább kategóriát, megéri!
  7. Folpack-fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony szalonnaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, ráhelyezzük a mustárral megkent bélszínt. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és mélyhűtőbbe tesszük 40 percre!
  8. Kisméretű burgonyákat hámozunk, és megfőzzük őket.
  9. Kivesszük a hűtőből a csomagunkat! (A fóliát nyilván levesszük.).
  10. A kiterített tésztára helyezzük a húst, belecsomagoljuk, megkenjük a tojássárgájával a tetejét, esetleg késsel óvatosan mintákat vágunk bele.
  11. Előmelegített sötőbe tesszük zsírpapírra, nem kell alá olaj, sem vaj. Szép médiumra sütjük. A pontos időt nehéz eltalálni, függ a kérgezés időtartalmától, a gombaréteg és a tészta vastagságától. Érzésre kell sütni. :) Inkább véresebb legyen, mint túlsütött, ez nagyon fontos!
  12. A főtt burgonyákat serpenyőben kevés fokhagymával, petrezselyemmel aranybarnára pirítjuk.
  13. Tálalásnál egy kis barnamártást haszmálunk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19975
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Ajánló

Ezeket a borokat ajánlom hozzá: Gere Kopar 2007, Bock Franc Sel. 2006.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a bélszínt, minden formában, de ez a legtutibb! Már főzés közben rá kellett jönnöm, hogy viszonylag sok hű-hó van a wellingtonnal, és mikor kérgeztem a húst többször, rám tört az érzés, hogy most bevágom a sütőbe, és egy iszonyat finom médiumos bélszínt eszek. De kérlek titeket, győzzétek le az ilyenfajta gondolatokat, és tartsatok ki a végéig! Kommentelj ,ha tetszik, vagy ha nem!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek