r
Nosalty Logó

Vöröshagymamártás főtt hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsisef
Vöröshagymamártás főtt hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 30% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 30% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2979 kcal
  • 30% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 30% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 745 kcal
  • 30% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 2979 kcal
  • 30% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, majd a vajon aranysárgára sütjük.
  2. Félrehúzzuk, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, felöntjük a húsleves levével. Fűszerezzük: ízlés szerint sóval, borssal, babérlevéllel.
  3. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk, közben többször kevergetjük
  4. A tűzről levéve a babérlevelet kivesszük, turmixoljuk, tejszínnel gazdagítjuk (ekkor már nem kell forralni).
  5. Beletesszükököruszály levesbenfőtt húst.
  • Elkészítettem: 31 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 14984
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Ajánló

Ököruszály levesben főtt  hússal, vagy bármilyen főtt hússal tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A finom és az egészséges nem zárják ki egymást. Íme a bizonyíték.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...