r
Nosalty Logó

Vörösboros tarja hagymás burgonyaágyon csalamádéval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ana's Kitchen
Vörösboros tarja hagymás burgonyaágyon csalamádéval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1604 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2189.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    965.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1604 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben magas hőfokon kb. 4-5 perc alatt megkérgesítjük az olajon, utána tepsibe rakjuk, meglocsoljuk vörösborral és ráhelyezzük a fokhagymát és a durvára vágott lila hagymát is.
  2. Ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 20 percig alufólia alatt sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül. A burgonyákat megmossuk és megfőzzük. A hagymát megpucoljuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és hozzáadunk egy teáskanálnyi pirospaprikát.
  3. A megfőtt krumplit kockára vágjuk és hozzákeverjük a dinsztelt hagymához. Ízlés szerint fűszerezzük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 213
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros tarja hagymás burgonyaágyon csalamádéval
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...