r
Nosalty Logó

Vörösboros sütemény Emőkétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros sütemény Emőkétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    220.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5553.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1247 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1346 micro
Összesen 5032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lágy margarint a cukorral simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vörösbort, a csokoládédarát, végül pedig a liszttel elkevert sütőport, és jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazott-lisztezett kuglóf formába öntjük, 165 fokon alul-felül sütéssel kb. 45 percig (tűpróbáig) sütjük. Nem kell megijedni, ha nagyon feljön vagy púpos lesz a tészta, mert ha sülés után rögtön kiborítjuk egy tányérra hűlni, a púpos rész kerül alulra, és lelapul.
  4. A kész sütit megszórjuk porcukorral, esetleg bevonhatjuk a tetejét csokoládéval. Tejszínhabbal is tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 529
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyámtól tanultam ezt a receptet, minden alkalomra kiváló. Nem krémes, ezért valamilyen itallal jó fogyasztani (kávéval vagy kakaóval igazi csemege), esetleg tejszínhabbal is kínálhatjuk. Az alkohol sütés közben elpárolog, gyerekek is ehetik. Aki édesebben szereti, 25 dkg cukorral készítse, a cukor édesítőszerrel is kiváltható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...