Vörösboros sertésragu rösztivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
GPéter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sertésraguhoz
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A rösztihez
-
250g burgonya144 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1658
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sertésraguhoz
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A rösztihez
-
500g burgonya289 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
3316
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sertésraguhoz
-
30.2g sertéslapocka71 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
3g lilahagyma1 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
9.1g vörösbor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A rösztihez
-
30.2g burgonya17 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
Összesen
199
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2813.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 1635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 468.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
1658
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.9 g
Zsír
-
Összesen 210.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5626.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1577 mg
-
Nátrium 3270 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 937.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 429 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 669 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 569 micro
Összesen
3316
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A sertésraguhoz
-
50 dkg sertéslapocka
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 kis fej lilahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 tk mustár
-
1 kávéskanál csípős paprikakrém
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A rösztihez
-
2 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
1 tk só
-
1 teáskanál ételízesítő
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A sertésraguhoz
- Felkockázzuk a húst, apróra vágott vörös- és lilahagymával, vékonyra szeletelt fokhagymával, a fűszerekkel, az erős paprikakrémmel, mustárral és az olajjal összekeverjük a húst, majd egy napig hűtőben hagyjuk pácolódni.
- Másnap először a rösztit készítjük elő. A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe.
- Majd a bepácolt húst az olajjal együtt forró serpenyőbe öntjük, és 2-3 percig sütjük.
- Ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nagyon elfő a leve és a hús még nem puha, akkor húslevessel vagy sima vízzel lehet pótolni a folyadékot.
- Közben a rösztinek egy serpenyőbe kb. 1 dl olajat hevítünk, majd mikor forró, kanál segítségével kis kupacokat szedünk bele, majd szétlapítgatjuk.
- Aranybarnára sütjük, és az elkészült raguval, ízlés szerint savanyú káposztával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8270
- Feltöltés dátuma: 2012. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
GPéter
4 recept
Szeretek kísérletezgetni az ételekkel. Ez most épp jól sült el! :) Aki nem szereti a vörösbornak az ízét, az nyugodtan használhat helyette húsleves alapot (leveskockából) vagy akár vizet. A rösztit pedig alapból szeretjük, főleg jó fokhagymásan. :) Jó étvágyat kívánok hozzá! :)