Vörösboros rakott karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Karfiol
Hús
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
0 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
-
125g alaplé9 kcal
Rizs
Elkészítés
-
25g tejföl50 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
35 kcal
Összesen
768
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Karfiol
Hús
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
0 kcal
-
24g fokhagymakrém32 kcal
-
0 kcal
-
500g alaplé35 kcal
Rizs
Elkészítés
-
100g tejföl198 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3068
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Karfiol
Hús
-
15g darált sertéshús27 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
0.7g fokhagymakrém1 kcal
-
0 kcal
-
15g alaplé1 kcal
Rizs
-
6g rizs21 kcal
-
12g alaplé1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Elkészítés
-
3g tejföl6 kcal
-
11 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
92
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1818 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 989 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 291.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
768
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.6 g
Zsír
-
Összesen 158.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7272 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1936 mg
-
Nátrium 3956 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1166 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 768 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 459 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
3068
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Karfiol
Hús
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek sertészsír
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál ételízesítő
-
2 dl száraz vörösbor
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
3 teáskanál fokhagymakrém
-
0.5 teáskanál csípős paprikakrém
Rizs
-
20 dkg rizs
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
-
100 g tejföl
-
10 dkg trappista sajt
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Karfiol
- A karfiolt rózsákra szedjük és megfőzzük, a főzővizet meghagyjuk.
Hús
- A vöröshagymát finomra vágjuk. Sertészsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, fehéredésig pirítjuk.
- Majd színes paprikával megszórjuk, és jól elkeverjük. Hozzáadunk egy kicsit a főzővízből, és megpároljuk a húst.
- Fűszerezzük; megszórjuk borssal, nyomunk bele fokhagymakrémet, kis piros aranyat, végül hozzáadjuk az ételízesítőt.
- Ezután öntünk bele 2 deci bort, kiforraljuk.
Rizs
- A rizst forró olajba rakjuk, majd fehéredésig pirítjuk. A maradék főzővízből 3,8- 4 decit mérjünk ki és öntsük rá.
- Ezután a rizs alatt zárjuk el a gázt, tegyünk rá fedőt, és mehet be a sütőbe.
Elkészítés
- Egy tepsit kiolajozunk, egy réteg rizst teszünk az aljára, majd egy réteg húst és egy réteg karfiolt. Ezt folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
- Az utolsó réteg után tejföllel lekenjük a tetejét, majd sok sajtot szórunk rá, és berakjuk a sütőbe. Ha a sajt aranybarna, akkor készen van.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 807
- Feltöltés dátuma: 2015. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ákos22
7 recept
Egy kis ebéd pici vörösborral megbolondítva.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!