r
Nosalty Logó

Vörösboros rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ákos22
Vörösboros rakott karfiol
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Összesen 768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Összesen 3068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Összesen 92 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 768 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7272 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    3956 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 3068 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Elkészítés

Karfiol

  1. A karfiolt rózsákra szedjük és megfőzzük, a főzővizet meghagyjuk.

Hús

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk. Sertészsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, fehéredésig pirítjuk.
  2. Majd színes paprikával megszórjuk, és jól elkeverjük. Hozzáadunk egy kicsit a főzővízből, és megpároljuk a húst.
  3. Fűszerezzük; megszórjuk borssal, nyomunk bele fokhagymakrémet, kis piros aranyat, végül hozzáadjuk az ételízesítőt.
  4. Ezután öntünk bele 2 deci bort, kiforraljuk.

Rizs

  1. A rizst forró olajba rakjuk, majd fehéredésig pirítjuk. A maradék főzővízből 3,8- 4 decit mérjünk ki és öntsük rá.
  2. Ezután a rizs alatt zárjuk el a gázt, tegyünk rá fedőt, és mehet be a sütőbe.

Elkészítés

  1. Egy tepsit kiolajozunk, egy réteg rizst teszünk az aljára, majd egy réteg húst és egy réteg karfiolt. Ezt folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  2. Az utolsó réteg után tejföllel lekenjük a tetejét, majd sok sajtot szórunk rá, és berakjuk a sütőbe. Ha a sajt aranybarna, akkor készen van.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 807
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ákos22 7 recept

Egy kis ebéd pici vörösborral megbolondítva.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Karfiol

Hús

Rizs

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!