Vörösboros nyúlpörkölt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Edit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g nyúlhús340 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
19 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
662
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g nyúlhús1360 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
75 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2641
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
44.8g nyúlhús61 kcal
-
4.5g mangalica zsír40 kcal
-
9g vörösbor8 kcal
-
20.6g zöld kaliforniai paprika3 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
12.1g vöröshagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
118
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 415.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
662
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 208.3 g
Zsír
-
Összesen 156.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3656.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 2371 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1663.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 72 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 349 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 76 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 281 micro
-
β-karotin 1687 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1554 micro
Összesen
2641
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 231 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
1 kg nyúlhús
-
10 dkg mangalica zsír
-
2 dl vörösbor
-
2 db paradicsom
-
3 közepes db vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A nyulat jól megmossuk, és feldaraboljuk.
- 2 hagymát apró kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk.
- Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a nyulat, majd fehéredésig pirítjuk, sózzuk, és felöntjük pici vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, és néha, ha kell, pótoljuk a vizet.
- Amikor már majdnem puha a hús, belevágjuk a paprikát, paradicsomot és a megmaradt hagymát /karikára vágva/, ráöntjük a vörösbort, őrölt borsot, és addig főzzük, míg a paprika és a hagyma meg nem puhul. Arra vigyázzunk, hogy víz ne maradjon rajta.
- Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 270
- Össznézettség: 165735
- Feltöltés dátuma: 2010. július 26.
Ajánló
A megmaradt vörösbort kínálhatjuk mellé. Kovászos uborka illik hozzá a legjobban, de ez természetesen ízlés kérdése. Megjegyzés: Akkor finom, mikor jó sok sűrű szaftja lesz. Aki szereti, erős paprikát is tehet bele. Vad nyúlból még finomabb! Jó étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Edit
153 recept
Mindenféle formában szeretjük a nyulat. Egy egyszerű pörkölt, de mégis különleges a bor miatt.