r
Nosalty Logó

Vörösboros-gyömbéres szilvaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dnbsoldiers
Vörösboros-gyömbéres szilvaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1586 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 396 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1586 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, fazékba szórjuk. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk.
  2. Az előkészített szilvát felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, majd a cukorral, a citrom vékonyan meghámozott héjával, ízlés szerint a kicsavart levével, a fahéjdarabkával, a nagyobb darabokra vágott friss gyömbérrel ízesítjük.
  3. Ha felforrt, közepes tűzön 2-3 percet főzzük, majd beleöntjük a vörösbort, és kevergetve hozzáöntjük a kevés hideg vízzel simára kevert keményítőt.
  4. Végül további 4-5 perc főzés után lehúzzuk a tűzről, kihűtjük, és hűtőben jól lehűtjük (a fahéj, gyömbér és citromhéj darabokat vegyük ki, hogy ne keseredjen meg a leves).
  5. Közben a fahéjhabhoz a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és az őrölt fahéjat.
  6. Tálaláskor a hideg szilvalevest tányérokba szedjük, és kiskanállal fahéjas habgaluskákat teszünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1247
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

Lipta Zoltán mesterszakács receptje

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...