r
Nosalty Logó

Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirkecomb

Gnocchi

Tálalás

655
Kalória
30.9g
Fehérje
45.4g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
442.1g
Víz
248.7g
Koleszterin
5.4g
Rost
6.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkecomb

Gnocchi

Tálalás

Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkecomb

Gnocchi

Tálalás

Összesen 1308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Csirkecomb

Gnocchi

Tálalás

Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    884.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1366 micro
Összesen 1308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    347 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

Csirkecomb

  1. A combokat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben a combokat -kevés zsíron- mindkét oldalán megsütjük. Kivesszük, félretesszük. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágjuk.
  3. A hagymát megdinszteljük, rátesszük a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezzük, öntünk rá vörösbort, és fedő alatt pároljuk.

Gnocchi

  1. A krumplikat megpucoljuk, sós vízben megfőzzük.
  2. A krumplikat egy krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk, borsozzuk, a tojással és a liszttel összekeverjük, összedolgozzuk.
  3. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrjuk, kisebb gombócokra osztjuk, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd két centis darabokra vágjuk.
  4. Sós vízben kifőzzük, vajon átforgatjuk.

Tálalás

  1. Tálalunk, a tányérra szedünk egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt és egy kanál tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!