r
Nosalty Logó

Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szelbarbi
Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Összesen 6737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    465.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4208.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    3074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.3 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1964 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 6737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Elkészítés

Vörös bársony piskótához

  1. A sütőt bekapcsoltjuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a kapcsos tortaformát alulról négy réteg alufóliába csomagoljuk, hogy a vízfürdő ne szivároghasson be sütés közben.
  2. A krémsajtot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes fokozaton kb. 4 perc alatt lággyá és krémessé habosítjuk.
  3. Hozzáöntjük a cukrot, és további 4 percig kevertetjük a géppel, majd a só és a vanília kivonat kerül bele.
  4. Amikor tökéletesen elkeveredtek, hozzáadjuk a tojást, végül a tejfölt. A masszának tökéletesen homogénnek kell lennie, minden hozzávalónak jól el kell oszlania benne, csak akkor lesz tökéletes a végeredmény.
  5. A masszát a tortaformába öntjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a bebugyolált tortaformát. Forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, annyit, hogy a tortaforma feléig érjen a víz szintje.
  6. Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 160°C-ra, és 90 perc alatt megsütjük. Amikor letelt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk a sütőajtót, és egy fakanállal kitámasztjuk, így hagyjuk hűlni egy órán át (a lassú hűléstől nem fog berepedezni). Ezután lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe egy éjszakára pihenni.

Sajttortához

  1. Másnap a sütőt bekapcsoljuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig kivajazzuk.
  2. Az olajat és a cukrot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes sebességgel addig kevertetjük, amíg az összes cukor el nem olvad.
  3. Majd a tojást ütjük bele, és belekeverjük az ételszínezéket meg a vanília kivonatot.
  4. Egy pohárban összekeverjük a tejet a citromlével, és legalább 2 percet hagyjuk pihenni (mert íróhoz jutni a legnehezebb dolog, így tudjuk helyettesíteni).
  5. Alacsonyabbra vesszük a fordulatszámot, és több részletben hozzákeverjük a masszához a lisztet, kakaóport, sót és az írót.
  6. Egy kis tálkában összekeverjük a szódabikarbónát az ecettel, megvárjuk, amíg felhabzik, és végezetül ezt is belekeverjük a tésztába.
  7. A kapott mennyiséget lemérjük, és két részletben kisütjük a már előre kibélelt tortaformában kb. 30 perc alatt. A kisült piskótakorongokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Az összeállításnál tortakartonra teszünk egy piskóta korongot, arra jöhet töltelék rétegnek a sajttorta, majd zárásként a másik piskótakorong kerül a tetejére.

Krémsajtos mázhoz

  1. A mázhoz a vajat tálas mixerben vagy robotgépben közepes fordulaton habosra kevertetjük.
  2. Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Amikor már minden cukorszemcse teljesen elolvadt a vajban és homogén massza lett belőle, akkor adjuk csak hozzá a krémsajtot. Addig kevertetjük, amíg meglágyul, és teljesen elelegyedik a vajas krémmel.
  3. Az oldalát és a tetejét egyaránt bevonjuk a krémsajtos mázzal, majd a hűtőbe tesszük dermedni, közben pedig a maradék mázat csillagcsöves habzsákba töltjük.
  4. 20 perc elteltével kivesszük a tortát a hűtőből, és a habzsákkal "csigabigákat" rajzolva alulról felfelé, jobbról balra krémsajtmázas rózsákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4976
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lágy krémes, édes süteményeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
szelbarbi 7 recept

Idén töltöttem be a 30-at, és szerettem volna valami igazán különlegeset sütni erre az alkalomra. Az ötletet Michele blogján találtam, a vörös bársony torta receptjét Martha Stewarttól hoztam, a sajttortáét pedig Dorie Greenspantól. Úgy lett tökéletes ahogyan volt, a családnak jobban ízlett, mint a cukrászdából rendelt torta. További képek a tortáról itt.

Hozzávalók

Vörös bársony piskótához

Sajttortához

Krémsajtos mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...