Vörös bársonyos sajttorta krémsajtos mázzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szelbarbi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
Vörös bársony piskótához
-
12g finomliszt42 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
12g tej7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Sajttortához
Krémsajtos mázhoz
Összesen
562
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
Vörös bársony piskótához
-
140g finomliszt510 kcal
-
23 kcal
-
3g só0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
153g napraforgó olaj1353 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0 kcal
-
140g tej78 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Sajttortához
-
225g krémsajt563 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g tejföl158 kcal
Krémsajtos mázhoz
Összesen
6737
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
Vörös bársony piskótához
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
8.9g napraforgó olaj79 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
0g ecet0 kcal
Sajttortához
-
13.1g krémsajt33 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
Krémsajtos mázhoz
-
14.6g vaj104 kcal
-
7g krémsajt17 kcal
-
14.6g porcukor56 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Összesen
392
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
562
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 465.4 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 945 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4208.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 3074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.3 g
-
Cukor 479 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 193.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1964 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 520 micro
Összesen
6737
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
Vörös bársony piskótához
-
14 dkg finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 teáskanál só
-
15 dkg cukor
-
1.8 dl napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
0.5 teáskanál vanília kivonat
-
1.4 dl tej
-
0.5 ek citromlé
-
6 g szódabikarbóna
-
1 teáskanál ecet
Sajttortához
Krémsajtos mázhoz
-
12 dkg krémsajt
-
25 dkg porcukor
-
0.5 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Vörös bársony piskótához
- A sütőt bekapcsoltjuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a kapcsos tortaformát alulról négy réteg alufóliába csomagoljuk, hogy a vízfürdő ne szivároghasson be sütés közben.
- A krémsajtot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes fokozaton kb. 4 perc alatt lággyá és krémessé habosítjuk.
- Hozzáöntjük a cukrot, és további 4 percig kevertetjük a géppel, majd a só és a vanília kivonat kerül bele.
- Amikor tökéletesen elkeveredtek, hozzáadjuk a tojást, végül a tejfölt. A masszának tökéletesen homogénnek kell lennie, minden hozzávalónak jól el kell oszlania benne, csak akkor lesz tökéletes a végeredmény.
- A masszát a tortaformába öntjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük a bebugyolált tortaformát. Forrásban lévő vizet öntünk a tepsibe, annyit, hogy a tortaforma feléig érjen a víz szintje.
- Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 160°C-ra, és 90 perc alatt megsütjük. Amikor letelt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk a sütőajtót, és egy fakanállal kitámasztjuk, így hagyjuk hűlni egy órán át (a lassú hűléstől nem fog berepedezni). Ezután lefóliázzuk, és betesszük a hűtőbe egy éjszakára pihenni.
Sajttortához
- Másnap a sütőt bekapcsoljuk 175°C-ra alsó-felső sütésen, a tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt vágunk, az oldalát pedig kivajazzuk.
- Az olajat és a cukrot tálas mixerbe/robotgépbe tesszük, és közepes sebességgel addig kevertetjük, amíg az összes cukor el nem olvad.
- Majd a tojást ütjük bele, és belekeverjük az ételszínezéket meg a vanília kivonatot.
- Egy pohárban összekeverjük a tejet a citromlével, és legalább 2 percet hagyjuk pihenni (mert íróhoz jutni a legnehezebb dolog, így tudjuk helyettesíteni).
- Alacsonyabbra vesszük a fordulatszámot, és több részletben hozzákeverjük a masszához a lisztet, kakaóport, sót és az írót.
- Egy kis tálkában összekeverjük a szódabikarbónát az ecettel, megvárjuk, amíg felhabzik, és végezetül ezt is belekeverjük a tésztába.
- A kapott mennyiséget lemérjük, és két részletben kisütjük a már előre kibélelt tortaformában kb. 30 perc alatt. A kisült piskótakorongokat rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az összeállításnál tortakartonra teszünk egy piskóta korongot, arra jöhet töltelék rétegnek a sajttorta, majd zárásként a másik piskótakorong kerül a tetejére.
Krémsajtos mázhoz
- A mázhoz a vajat tálas mixerben vagy robotgépben közepes fordulaton habosra kevertetjük.
- Ekkor adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Amikor már minden cukorszemcse teljesen elolvadt a vajban és homogén massza lett belőle, akkor adjuk csak hozzá a krémsajtot. Addig kevertetjük, amíg meglágyul, és teljesen elelegyedik a vajas krémmel.
- Az oldalát és a tetejét egyaránt bevonjuk a krémsajtos mázzal, majd a hűtőbe tesszük dermedni, közben pedig a maradék mázat csillagcsöves habzsákba töltjük.
- 20 perc elteltével kivesszük a tortát a hűtőből, és a habzsákkal "csigabigákat" rajzolva alulról felfelé, jobbról balra krémsajtmázas rózsákkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 16
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4976
- Feltöltés dátuma: 2013. november 19.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lágy krémes, édes süteményeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
szelbarbi
7 recept
Idén töltöttem be a 30-at, és szerettem volna valami igazán különlegeset sütni erre az alkalomra. Az ötletet Michele blogján találtam, a vörös bársony torta receptjét Martha Stewarttól hoztam, a sajttortáét pedig Dorie Greenspantól. Úgy lett tökéletes ahogyan volt, a családnak jobban ízlett, mint a cukrászdából rendelt torta. További képek a tortáról itt.