Vízitormás-tojáskrémes szendvics
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
720
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2161
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 1132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 134.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1297 micro
Összesen
720
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 72 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6047.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 914 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1185 mg
-
Nátrium 3396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 402.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 605 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 886 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3891 micro
Összesen
2161
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
237
kcal
Elkészítés
- A tojásokat keményre főzzük: a szobahőmérsékletű tojásokat felforralt vizébe dobjuk, és 6-8 percig főzzük.
- Hideg vízbe helyezzük át a tojásokat, és 1 perc után lefejtjük a héjukat: a tojáshéjat a teljes felületen megtörjük, két tenyerünk között meggörgetjük. Így könnyen lehúzható.
- A főtt tojásokat villával elfelezzük, majd összetörjük.
- A majonézt belekeverjük.
- A vízitormát szárastól apróra vágjuk, és részletekben a majonézes tojáshoz keverjük.
- Az egyik kenyérszeletre 2 evőkanálnyit kenünk, majd egy másik szelet kenyérrel lefedjük. A kenyér széleit a szendvics összeállítása UTÁN vágjuk le kenyérvágó késsel, aminek recés az éle. Hosszában kettévágjuk a szendvicset. Így könnyebben kezelhető lesz, állófogadásra kitűnő.
- A fenti módon elkészítjük a 6 szendvicset, amiből 12 hosszúkás szendvics lesz. A szendvicstölteléket dobozban vagy lefedve a hűtőben tárolhatjuk egy napig.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 819
- Feltöltés dátuma: 2015. július 15.
Ajánló
A vízitormát nyersen fogyasztva élvezhetjük a leginkább vitamin és ásványi anyag tatalmát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Angliában minden boltban, ahol szendvicseket árulnak, megtalálható ez a fajta is. Ha vendégeknek kínáljuk, vagy csak felvágni szeretnénk, levághatjuk a kenyér héját, akkor ilyen csinosak lesznek.