Vízen kullogó Évi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
342
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2054
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 987.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
342
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5922.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 4639 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 255.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
2054
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 30 dkg krumplit puhára főzünk, összetörjük, kihűtjük.
- Az élesztőt pici tejben felfuttatjuk.
- A liszttel kemény tésztát dagasztunk, ha kell, kb. 1 dl burgonya főzőlevet hozzáteszünk.
- Megkelesztjük a tésztát.
- Gyúródeszkán 6 cipóra osztjuk, és még fél órát kelesztjük.
- Közben egy nagy edényben sós vizet teszünk fel forrni. A forrásban lévő vízbe egyenként beletesszük a cipókat és mind a két oldalát oldalanként 10-15 másodpercet főzzük, azaz megkullogtatjuk őket a vizen.
- A forró cipókat zsírozott tepsibe tesszük, és 200 fokos, forró sütőbe toljuk be.
- Egyszerre csak annyi cipót tegyünk a vízbe, amennyit rögtön meg tudunk sütni. A többi addig pihen.
- A cipókat messzire kell egymástól tenni, mert összesülnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3165
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A furcsa nevű "vizenkullogó" gyerekkorom kedvelt ennivalója volt. Anyukám kis zalai faluból származik. Elmondása szerint ez az étel a szegények eledele volt, bár ma a leggazdagabb ember is megnyalná a tíz ujját utána. Már sülés közben isteni finom az illata. Önmagában egy pohár joghurttal egy komplett vacsorát biztosít, semmilyen feltétet nem igényel. Másnap is ugyanolyan finom, sőt sok nap után is friss marad.