Vízben pácolt oldalas
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kukta
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
340g sertésoldalas659 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
2g himalája só0 kcal
Összesen
664
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
1700g sertésoldalas3296 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
10g himalája só0 kcal
Összesen
3320
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
98.4g sertésoldalas191 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.6g himalája só0 kcal
Összesen
192
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1451.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
664
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.1 g
Zsír
-
Összesen 278.5 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 952 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7256.5 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1703 mg
-
Nátrium 4842 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 720.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1083 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 714 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
3320
kcal
- 16% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
-
2 tk himalája só
Elkészítés
- Az oldalast daraboljuk fel, de ne túl kicsire, két-három csont legyen egy szeletben. Főzzük meg a sóval, fokhagymával meg kb. 7 dl vízzel. Amikor megfőtt, hagyjuk kihűlni, akár a lében hagyva is lehet.
- Rakjuk egy üvegtálba a húst, és merjük rá a főzőlevet, lefóliázva rakjuk a hűtőbe éjszakára.
- Másnap szedjük ki a húst a pácból, hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni.
- Sütőben grillező fokozaton vagy kerti grillen pirítsuk meg. Ne süssük sokáig, inkább jó nagy lángon kell megkapatni, hogy színe legyen.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 6882
- Feltöltés dátuma: 2013. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Egy magára valamit adó szakács biztos nem főzi előre az oldalast, mert kifő az íze a vízbe, igaz? Én viszont gyakran előfőzöm, mert nem mindig vagyok olyan türelmes, hogy kivárjam a több órát, és akkor a locsolgatásról még nem is beszéltem. Egy éttermeket bemutató műsorban láttam ezt az elkészítési módot. A riporter egy olyan helyre ment, ahol messze földön híres oldalast sütnek. Ahogy a szakács elkezdte, hogy első lépésként megfőzzük az oldalast, döbbenet ült ki az arcára. Mikor meghallotta, hogy a főzőlében lesz pácolva, akkor már kezdte érdekelni, hogy vajon mi fog ebből kisülni? Én kuktában főztem elő a húst, így a főzési idő is igen csekély.