r
Nosalty Logó

Virslis-zöldborsós orecchiette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Virslis-zöldborsós orecchiette
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1414 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3827.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 1414 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát:lobogó sós vízbe dobjuk annyi percig, amennyi a zacskóra van írva, majd leszűrjük.
  2. Elkészítjük a feltétet: egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a zöldborsót megpirítjuk rajta, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 3 percig sütjük. Ezután rádobjuk a tésztát, és még 5 percig együtt sütjük.
  3. Tányérba helyezzük, megszórjuk fetával, parmezánnal, és a tetejére kis tejfölt öntünk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2014
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Ajánló

Ajánlom az egyszerű, gyors, olasz konyha kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis-zöldborsós orecchiette
Timi Poppins 37 recept

Ez a recept úgy született, hogy nem volt sok hozzávaló éppen itthon, rögtönözni szerettem volna valamit, de a szokásos sajtos-tejfölös tészta nem tetszett. Éppen volt itthon orecchiette tészta, de ezt akármilyen más tésztából is el lehet készíteni. Amikor tésztához készítünk szószokat, feltétet, mindig az ízharmóniára kell gondolni, melyik összetevő milyen szósszal finom. Például ezt a borsós feltétet nem lett volna célszerű paradicsomszósszal leönteni, mert fura íze lett volna a tésztával, a tejföl egy jobb választás. Akinek van más hozzávalója a spájzban, az akár önthet hozzá még kukoricát vagy gombát, de ez a fogás tökéletes lehetne rizzsel is. A variációk száma végtelen!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...