Virslis rakott karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g virsli135 kcal
Összesen
577
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
200g virsli538 kcal
Összesen
2303
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
44.8g karfiol4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
12.8g trappista sajt45 kcal
-
28.8g tejföl57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
12.8g virsli34 kcal
Összesen
146
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 588 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 199.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
577
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 203 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 674 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7099.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 2353 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1531 mg
-
Nátrium 2925 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 799.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1442 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 1422 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
2303
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
- Bő vízben félig megfőzzük a karfiolt. A főzővízhez adjunkegy teáskanálnyi ételízesítőt.
- Közben lereszeljük a sajtot, majda felét elkeverjük a tejföllel, kevés sóval ésborssal.
- Egy kivajazott tepsibe rakjuk a karfiolt, rárakjuk az apróra vágott virslit,majd ráöntjük a tejfölös keveréket.Enneka tetejére a megmaradt reszelt sajtot tesszük.
- Sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején szép piros lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 13762
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rakott karfiolt szerettem volna készíteni, de nem volt itthon darált hús, így improvizáltam abból, amit itthon találtam.