r
Nosalty Logó

Virslis rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szilviáá
Virslis rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5088 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1002 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 847 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.7 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12448 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    2912 mg
  • Nátrium
    6014 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    3385 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    541 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1742 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6767 micro
Összesen 5088 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felrakunk vizet, és belerakjuk a burgonyát, majd puhára főzzük. A burgonya méretétől függ, hogy mennyi idő alatt készül el.
  2. Elkészítjük a virslit. Forrásban lévő vízbe rakjuk a 8 darab virslit, majd az újraforrástól számítva 3 percig főzzük sós vízben. Ha kihűlt, vékony szeletekre vágjuk.
  3. A szószhoz az olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, belerakjuk a felszeletelt zöldhagymát, és pár percig hagyjuk összeérni az ízeket, majd ezt követi a felkockázott, megpucolt cukkini. Felöntjük vízzel, ízesítjük, és puhára főzzük a cukkinit.
  4. A cukkinis egyvelegbe öntjük a tejszínt, és 3-4 percig hagyjuk rotyogni, végül hozzáadjuk a virslit is.
  5. A tepsire rétegezve ráhelyezzük a hozzávalókat. A krumplit vékony szeletekre vágjuk, erre kerül a szósz, majd megint krumpli és megint szósz. Legvégül a tetejét megkenjük tejföllel (a szószos rétegre kenjük rá).
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük 45 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5943
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Ajánló

A cukkini helyettesíthető más kedvelt zöldséggel is, mint például karfiol, brokkoli és répa.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Egy nagy adag egytálételt drága unokatesóim megettek egyszerre, amikor nálunk voltak, így ki kellett találni valami mást a bátyámnak ebéd gyanánt. Husis, egyszerű és finom. Ez is hamar elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...