Virslis pápaszem
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
38 kcal
-
30g tej17 kcal
-
6g tojás7 kcal
A töltelékhez
Összesen
361
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
300g tej168 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
3602
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 362 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
361
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 131 g
Zsír
-
Összesen 150.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8631.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1799 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1611 mg
-
Nátrium 4701 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 366.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 665 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 625 micro
Összesen
3602
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 265 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk és ebbe tesszük a hozzávalókat, majd jól összedolgozzuk és fél órát kelni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a töltelékhez valókat is. 2 ek ketchupot vagy pizzakrémet 1 tojással simává keverjük, közben a virslik bőrét lehúzzuk és félbevágjuk, és félretesszük a reszelt sajttal együtt.
- Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a megkelt tésztánkat, és két cipót formálunk belőle.( Ha netán túl lágy a tészta gyúrjunk hozzá lisztet még,mivel sajnos nem egyforma a liszt sem már!)Az egyiket félretesszük, míg a másikat jól belisztezett gyúródeszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a ketchupos töltelékkel, majd a fele reszelt sajttal megszórjuk.
- A két hosszanti végére helyezzük a 3-3 félbevágott virslit, majd mindkét oldalról a közepéig szorosan felcsavarjuk. 2 centis szeletekre vágjuk. Majd a másik cipóval is így járunk el.
- A megmaradt töltelékkel kissé megkenjük a tetejét mindegyiknek.
- Enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5720
- Feltöltés dátuma: 2013. január 05.
Ajánló
Hétvégére, hétköznapra, vendégségbe, kívétel nélkül kiváló harapnivaló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Először furcsálta a családom, hogy mit készítek, de azóta már főzelék mellé, második fogásként is készítem...