r
Nosalty Logó

Virslis pápaszem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Virslis pápaszem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 361 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 262 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 361 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    131 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8631.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    4701 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 3602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet kelesztőtálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk és ebbe tesszük a hozzávalókat, majd jól összedolgozzuk és fél órát kelni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a töltelékhez valókat is. 2 ek ketchupot vagy pizzakrémet 1 tojással simává keverjük, közben a virslik bőrét lehúzzuk és félbevágjuk, és félretesszük a reszelt sajttal együtt.
  3. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a megkelt tésztánkat, és két cipót formálunk belőle.( Ha netán túl lágy a tészta gyúrjunk hozzá lisztet még,mivel sajnos nem egyforma a liszt sem már!)Az egyiket félretesszük, míg a másikat jól belisztezett gyúródeszkán fél centi vastag téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a ketchupos töltelékkel, majd a fele reszelt sajttal megszórjuk.
  4. A két hosszanti végére helyezzük a 3-3 félbevágott virslit, majd mindkét oldalról a közepéig szorosan felcsavarjuk. 2 centis szeletekre vágjuk. Majd a másik cipóval is így járunk el.
  5. A megmaradt töltelékkel kissé megkenjük a tetejét mindegyiknek.
  6. Enyhén zsírozott, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan, és előmelegített sütőben 180 fokon, 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5720
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Ajánló

Hétvégére, hétköznapra, vendégségbe, kívétel nélkül kiváló harapnivaló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis pápaszem
Gabimami58 139 recept

Először furcsálta a családom, hogy mit készítek, de azóta már főzelék mellé, második fogásként is készítem...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...