Vinetta Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
433
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
108
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 633.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
433
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat jól megmossuk, megszurkáljuk, és forró sütőben rácson - egy tepsit alátéve a levének - addig sütjük, míg teljesen megpuhulnak. A legjobb, ha a héjuk kicsit meg is ég. Ezen úgy is segíthetünk, hogy sütés után minigrillben égetjük meg egy picit. Így jobb lesz az íze.
- A padlizsánok héját lehúzzuk, rozsdamentes késsel deszkán apróra daraboljuk, vagy villával összetörjük. Kicsit megdöntve a deszkát vagy szűrőbe téve a levét kicsorgatjuk.
- A hagymát hozzáreszeljük, hozzákeverjük a mustárt, meg a majonézt. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk (finom benne a sok bors).
- Pirítósra jó vastagon kenve azonnal fogyasztható, de hűtőbe téve másnapra még finomabb lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 485
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 36163
- Feltöltés dátuma: 2012. július 13.
Ajánló
Eredetileg parázs fölött szokták sütni rácson, akkor nagyon finom füstös ízt kap. A gázon is süthetjük, lángelosztó vasra téve, gyakran forgatva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Gyerekkoromban ettem először és összesen egyszer vinettát barátnőméknél. Akkor még azt se tudtam, mi fán terem, de nagyon ízlett. Aztán felnőttként próbálkoztam vele, egy fokhagymás változattal, de az sehogy se tetszett. Végül Erdélyben is megkínáltak vele, és az olyan volt, mint gyerekkoromban. Nagyon boldog voltam, hogy végre megvan a receptje ennek a finomságnak. Azóta készítem, nagyon szeretjük. Csak az szomorít kicsit, hogy legtöbbször nincs alkalmam, hogy úgy süssem, ahogy eredetileg illik, vagyis szabadban, parázson.