r
Nosalty Logó

Villás Fajita

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Moldevit
Villás Fajita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 667 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5392.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    3576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    630 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    360 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3065 micro
Összesen 2666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    122 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a fűszereket, daraboljuk össze (nagyon vékony darabokra) a megmosott húst. A húst és a fűszerek 3/4 részét keverjük össze a serpenyőben, és hagyjuk állni, míg felszeleteljük a lila hagymát és a paprikákat (0,5 cm-es csíkokra).
  2. Ha a darabolással megvagyunk, nagy gázrózsán, közepes lángon, lefedve, süssük elő a húst. Levet fog engedni 5 perc alatt. Így utána fedő nélkül, folyamatosan kevergetve lesütjük a levét, amíg a hús piros nem lesz. Ha ez készen van, szedjük ki egy tálra.
  3. A sült hús megmaradt olaján süssük meg az ujjnyi vastagra felszeletelt halloumi sajtot. 2-2 perc mindkét oldalán elég volt. Ha pirosra sült a sajt, tegyük ki a hús mellé a tálra.
  4. A serpenyőben maradt olajat hígíthatjuk új adag olajjal (2 ek), amire a felszeletelt hagymát borítjuk, és sütjük nagy lángon lefedve 1 percig (míg üvegesedni kezd). Majd ráborítjuk a paprikaszeleteket és a paradicsomokat a megmaradt fűszerkeverékkel. Félig lefedve, nagy lángon, sűrű kevergetés közben 5-8 percig sütjük. Ezalatt nem lesz teljesen puha a paprika, de már nem is ropogós. Mikor késznek látjuk, ráöntjük a kis konzervdoboz kukoricát, és egy percig kevergetve hagyjuk átmelegedni.
  5. Tálalás előtt a pitákat egy percre a mikróba tesszük, hogy átmelegedjen. Nem baj, ha kicsit felfújódik. Tálaláskor mindenből kis halmokat teszünk a tányérra, és kézzel vagy villával ehetjük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2309
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.

Ajánló

Nekem egy kicsit csípős volt, így a pitámat natúr joghurtba mártogattam. Jól kiegészíthető még avokádókrémmel vagy salsával, de ezek nélkül sem száraz ez a fogás. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Villás Fajita
Moldevit 8 recept

Sosem láttam addig halloumi sajtot, amíg az egyik rokonunk nem hozott ajándékba néhány csomaggal. Gondolkodtam, mihez lehetne jó, míg végül arra jutottam, csapjunk bele az új dolgokba, és gazdagítsuk az fajitat ezzel az érdekességgel. Szuper lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...