r
Nosalty Logó

Chilis forró csokoládé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Chilis forró csokoládé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

410
Kalória
5.9g
Fehérje
31.9g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
26.9g
Víz
49.6g
Koleszterin
2.9g
Rost
26.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

  1. A tejszínt és a tejet egy forralólábasban melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a fűszereket (a chili kivételével) és az étcsokoládét.
  2. Alacsony hőfokon folyamatosan melegítjük, míg a csokoládé teljesen felolvad. Ha igazán selymesre szeretnénk, botturmix segítségével krémesítsük egyneműre, majd szűrjük át.
  3. A végén beledobjuk a chilikarikákat, és egy picit együtt melegítjük a csokoládéval - korábban nem érdemes hozzáadni, mert nagyon csípős lesz tőle a forró csoki.
  4. Bögrékbe töltjük, és a porcukorral lazán felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Szerintem sokunk számára felejthetetlen gasztroélmény volt a Csokoládé című film, főleg persze a címszereplő jelenetek: a csokoládékészítő zenés montázs, a báró hempergése a csokoládéval teli kirakatban vagy éppen Judy Dench forrócsokizása. Utóbbi jelenetben szerepel ez az ellenállhatatlan csésze forró csokoládé, amit Vianne egy kevés chilivel pikánssá és titokzatossá varázsol, és egy kanál lazán felvert tejszínhabbal tálal. Pont így, mint a receptben!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marokkói mentatea

Marokkóban bármerre járunk, egészen biztos, hogy rövid időn belül frissen főtt mentateával fognak kínálni minket. Ez a mentatea azonban valójában egy friss mentával ízesített zöld ...

Rosanics Petra

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Top Receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!