r
Nosalty Logó

Veriko-mákos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Veriko-mákos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8386 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    4089 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
  2. A darált mákot a forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat, fahéjat, cukrot, és ha kihűlt, a két tojásfehérjét felverjük, és hozzákeverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3 részét a tepsibe terítjük, erre rátesszük a mákos masszát.
  4. A tészta 1/3 részéből rácsokat sodrunk rá, a rácsok kockáiba 1-1 szőlőt teszünk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4799
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Ajánló

Egy nagy pohár hideg tejjel, két kocka mákos linzer vacsira... mmm...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Mi az a veriko ? Szőlő... Már említettem az angol hátszín kuktában receptemben, hogy a sziget angol gyarmat volt, és amikor az angolok először megkóstolták ezt a hatalmas szemű, nagyon ízletes szőlőt, megszólaltak: very good, very good... na, ezt a szigetlakók akkoriban kiejteni nem nagyon tudták, így lett belőle a veriko, veriko... (néhány száz évvel ezelőttről beszélünk). Mindenesetre, ezt meséli a fáma... Imádom a linzer tésztáját, a mákot is mákkal... nálunk is szüretelnek, mindig hoz valaki valamilyen szőlőfajtát, nagyon zamatos a süti tetején.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...