Vegyeslekvár kardamommal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
500
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3002
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.7 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 345 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
500
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772.2 g
-
Cukor 721 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2070.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2692 micro
-
β-crypt 908 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1484 micro
Összesen
3002
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, és apróra vágjuk, majd megmérjük.
- A főzéshez előkészített lábast vagy fazekat ecettel átöblítjük, és mehet bele a gyümölcs, a cukor, a citromlé és a kardamom.
- Feltesszük a tűzhelyre, és elkezdjük a főzését. Ekkor enged bőven levet, néha azért megkeverjük.
- Ha már jónak itéljük meg az állagát, vagyis kevés lé van alatta levesszük a tűzrő,l és botmixerrel pépesítjük. Ha valaki darabosabban akarja, akkor ez a művelet kimaradhat.
- Újra visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg a kedvünk szerinti sűrű nem lesz. (Nekem kb. összidő fél óra volt.) Időnként veszünk ki belőle és megnézzük az állagát, pl. egy tányéron.
- Ha már jónak tűnik, még forrón üvegekbe töltjük.
- Természetesen az üvegeket és a tetőket már előre sterilizáltuk.
- Teletöltjük az üveget és rácsavarjuk a tetőt, majd fejre állítjuk kb. 5 percre.
- Száraz dunsztba tesszük másnapig. (Én egy hűtőtáskát béleltem ki, és az üvegeket papírba csomagoltam.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2005
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Ajánló
A nyár ízét érdemes eltenni télre!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Volt néhány gyümölcsöm, amit sűrgősen fel kellett használni. Így készítettem ezt a vegyeslekvárt. Gondolkodtam valami új ízen, így jött az ötlet a kardamommal kapcsolatban. Nem igazán használtam ezt a fűszert, bár sok jót leírnak róla, gondoltam kipróbálom. Még nem tudok róla beszámolni, mert állítólag az igazi ízét később adja ki. (Ezt olvastam róla valamikor, bocsi ha hülyeséget írok.) Tettem bele egy kicsi barack aromát is, mert a barack volt a legkevesebb a lekvárban, gondoltam, el nem rontja. Ez persze nem kötelező annak, aki az aromák ellen van.