r
Nosalty Logó

Vegyeslekvár kardamommal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Vegyeslekvár kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 500 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cukor
    721 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2070.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2692 micro
  • β-crypt
    908 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 3002 kcal
  • 0% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a gyümölcsöket, és apróra vágjuk, majd megmérjük.
  2. A főzéshez előkészített lábast vagy fazekat ecettel átöblítjük, és mehet bele a gyümölcs, a cukor, a citromlé és a kardamom.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, és elkezdjük a főzését. Ekkor enged bőven levet, néha azért megkeverjük.
  4. Ha már jónak itéljük meg az állagát, vagyis kevés lé van alatta levesszük a tűzrő,l és botmixerrel pépesítjük. Ha valaki darabosabban akarja, akkor ez a művelet kimaradhat.
  5. Újra visszatesszük a tűzre és addig főzzük, amíg a kedvünk szerinti sűrű nem lesz. (Nekem kb. összidő fél óra volt.) Időnként veszünk ki belőle és megnézzük az állagát, pl. egy tányéron.
  6. Ha már jónak tűnik, még forrón üvegekbe töltjük.
  7. Természetesen az üvegeket és a tetőket már előre sterilizáltuk.
  8. Teletöltjük az üveget és rácsavarjuk a tetőt, majd fejre állítjuk kb. 5 percre.
  9. Száraz dunsztba tesszük másnapig. (Én egy hűtőtáskát béleltem ki, és az üvegeket papírba csomagoltam.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2007
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

A nyár ízét érdemes eltenni télre!

Receptkategóriák

Volt néhány gyümölcsöm, amit sűrgősen fel kellett használni. Így készítettem ezt a vegyeslekvárt. Gondolkodtam valami új ízen, így jött az ötlet a kardamommal kapcsolatban. Nem igazán használtam ezt a fűszert, bár sok jót leírnak róla, gondoltam kipróbálom. Még nem tudok róla beszámolni, mert állítólag az igazi ízét később adja ki. (Ezt olvastam róla valamikor, bocsi ha hülyeséget írok.) Tettem bele egy kicsi barack aromát is, mert a barack volt a legkevesebb a lekvárban, gondoltam, el nem rontja. Ez persze nem kötelező annak, aki az aromák ellen van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...