Vegyes saláta jégkehelyben
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g fejessaláta8 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
12 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
20 kcal
-
23 kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
330g fejessaláta32 kcal
-
300g spenót50 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
49 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
79 kcal
-
16g napraforgómag93 kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
15.3g fejessaláta1 kcal
-
13.9g spenót2 kcal
-
18.6g sárgarépa7 kcal
-
18.6g kígyóuborka3 kcal
-
9.3g paradicsom2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.6g kapribogyó0 kcal
-
9.3g kenyér25 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
0.7g napraforgómag4 kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1021.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 394.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1198 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 362 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3165 micro
-
β-karotin 12663 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 7692 micro
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4085.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 868 mg
-
Nátrium 1851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.7 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1578.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4792 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 379 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1446 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1022 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12661 micro
-
β-karotin 50652 micro
-
β-crypt 1026 micro
-
Likopin 5150 micro
-
Lut-zea 30768 micro
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 588 micro
-
β-karotin 2353 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 239 micro
-
Lut-zea 1429 micro
Hozzávalók
-
1 db fejessaláta
-
30 dkg spenót
-
1 db kígyóuborka
-
2 db paradicsom
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
4 szelet kenyér
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Apró kockákra vágjuk a kenyeret, olívaolajjal meglocsoljuk, és tengeri sóval megszórjuk.
- Sütőben ropogósra sütjük.
- A zöldségeket megmossuk, apróra szeleteljük.
- Citromlével meglocsoljuk.
- Szépen jégtálba rendezzük a kenyérrel megszórjuk, ízlés szerint salátaöntettel ízesítjük.
- A tetejére kevés mandulát vagy napraforgómagot szórunk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6434
- Feltöltés dátuma: 2011. január 08.
Ajánló
A második ok, amiért nagyon fontosnak tartom így ünnepek után, bizony jól jön egy kis fogyókúra (nekem biztos, hogy szükségem van rá). Valahol azt olvastam, hogy egészségünk érdekében 50% az ételeinknek nyers legyen. Nem tudom mennyi igaz ebből, de abban biztos vagyok, hogy a nyers ételek jó hatással vannak az én szervezetemre:) Így mindenkinek ajánlom aki szereti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Azt hiszem semmi ördöngősség nincsen egy saláta elkészítésében, azért mégis megszeretném osztani ezt az egyszerű salátát Veletek, Önökkel. Két oknál fogva...először is saját készítésű jégkelyhekben tálaltam fel, aminek az elkészítése nagyon egyszerű, és mutatós. A legegyszerűbb salátát is különleges ételként tudjuk felszolgálni, és divatot teremtünk az unalmasból. A jégtál elkészítéséhez két egymásba illeszthető tálat használunk. A nagyobbikat töltsük meg vízzel az 1/4-ig, ezután óvatosan tegyük a kisebb tálat a vízbe lassan nyomjuk le, de vigyázzunk ne érjen az aljához. Akkor jó, ha a két tál között 1,5 cm távolságot hagyunk. Cellukszal (azt hiszem így kell leírni) a két tálat ragasszuk össze a tetején 4. ponton, így a belső tál nem tud feljönni a víz felszínére. Ezután díszítjük, használhatunk bármilyen zöldséget, fűszert. Szépen megtöltjük a tálat) a vízbe kell rakni a díszitésre szánt zöldséget vagy gyümölcsöt. Ezután a fagyasztóban megfagyasztjuk (általában egy éjszaka elég). Tálalás előtt vegyük ki a formából, ha lehet tegyünk egy szép tálcát, tálat alá kevés jéggel hogy az olvadást késleltessük. Ha gondoljuk többet is készíthetünk így vendégeink a saját jégtáljukból fogyasztják a vitamindús salátát.