r
Nosalty Logó

Vegyes saláta jégkehelyben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Vegyes saláta jégkehelyben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3165 micro
  • β-karotin
    12663 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    7692 micro
Összesen 292 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4085.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1578.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1022 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12661 micro
  • β-karotin
    50652 micro
  • β-crypt
    1026 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    30768 micro
Összesen 1169 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    588 micro
  • β-karotin
    2353 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a kenyeret, olívaolajjal meglocsoljuk, és tengeri sóval megszórjuk.
  2. Sütőben ropogósra sütjük.
  3. A zöldségeket megmossuk, apróra szeleteljük.
  4. Citromlével meglocsoljuk.
  5. Szépen jégtálba rendezzük a kenyérrel megszórjuk, ízlés szerint salátaöntettel ízesítjük.
  6. A tetejére kevés mandulát vagy napraforgómagot szórunk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6434
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 08.

Ajánló

A második ok, amiért nagyon fontosnak tartom így ünnepek után, bizony jól jön egy kis fogyókúra (nekem biztos, hogy szükségem van rá). Valahol azt olvastam, hogy egészségünk érdekében 50% az ételeinknek nyers legyen. Nem tudom mennyi igaz ebből, de abban biztos vagyok, hogy a nyers ételek jó hatással vannak az én szervezetemre:) Így mindenkinek ajánlom aki szereti.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem semmi ördöngősség nincsen egy saláta elkészítésében, azért mégis megszeretném osztani ezt az egyszerű salátát Veletek, Önökkel. Két oknál fogva...először is saját készítésű jégkelyhekben tálaltam fel, aminek az elkészítése nagyon egyszerű, és mutatós. A legegyszerűbb salátát is különleges ételként tudjuk felszolgálni, és divatot teremtünk az unalmasból. A jégtál elkészítéséhez két egymásba illeszthető tálat használunk. A nagyobbikat töltsük meg vízzel az 1/4-ig, ezután óvatosan tegyük a kisebb tálat a vízbe lassan nyomjuk le, de vigyázzunk ne érjen az aljához. Akkor jó, ha a két tál között 1,5 cm távolságot hagyunk. Cellukszal (azt hiszem így kell leírni) a két tálat ragasszuk össze a tetején 4. ponton, így a belső tál nem tud feljönni a víz felszínére. Ezután díszítjük, használhatunk bármilyen zöldséget, fűszert. Szépen megtöltjük a tálat) a vízbe kell rakni a díszitésre szánt zöldséget vagy gyümölcsöt. Ezután a fagyasztóban megfagyasztjuk (általában egy éjszaka elég). Tálalás előtt vegyük ki a formából, ha lehet tegyünk egy szép tálcát, tálat alá kevés jéggel hogy az olvadást késleltessük. Ha gondoljuk többet is készíthetünk így vendégeink a saját jégtáljukból fogyasztják a vitamindús salátát.   

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...