Vegyes ribizlilekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
300g feketeribizli185 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
3g pektin9 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
1133
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g feketeribizli926 kcal
-
1500g piros ribizli823 kcal
-
1000g cukor3870 kcal
-
14g pektin46 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
5665
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
37.4g feketeribizli23 kcal
-
37.4g piros ribizli21 kcal
-
24.9g cukor96 kcal
-
0.3g pektin1 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
141
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.3 g
-
Cukor 221 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 488.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 653 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
1133
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3515.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 1514 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1441.4 g
-
Cukor 1106 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 2440.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 3263 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 691 micro
Összesen
5665
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg feketeribizli
-
1.5 kg piros ribizli
-
1 kg cukor
-
2 evőkanál pektin
-
1 kávéskanál citromsav
Elkészítés
- Az üvegeket alaposan kimossuk és minden más eszközt is. A ribizliket leszárazás után megmossuk egy szűrőkanálban, folyó víz alatt majd lecsepegtetjük.
- Egy turmixgép segítségével ledaráljuk.
- Egy kisebb lyukú szűrőkanálba téve átpasszírozzuk. A tiszta levet kis lángon odatesszük főni, közben az üvegeket a sütő közepére pakoljuk és 110-130 fokon tartjuk, sterilizáljuk.
- Kb. 10 perc után hozzátesszük a cukrot. Egy kis tálkába veszünk a forró lekvárból, és ehhez keverjük a pektint simára, majd öntsük a többihez. Sűrítjük és közben kavargatjuk kb. 20- percig.
- A sütőből forrón kivett üvegeket teleszedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejét. Az üvegeket pléddel takarjuk, alulról is, és jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük. Egészségetekre!!
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 713
- Feltöltés dátuma: 2023. június 27.
Ajánló
Mivel én ezt turmixgéppel daráltam le, ennek híján kis előfőzés után össze kell törni krumplitörővel!! A cukor mennyisége épp elegendő, nem szükséges többet ehhez a mennyiséghez tenni!! Tartósítószer nem kell bele, az üveget sterilizáltuk!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Most vegyesen készítettem, mert kíváncsi voltam az ízére. Kóstoláskor nagyon meg voltam elégedve. Másnap mikor kivettem a dunsztból, úgy láttam jól sikerült állagra, hisz nem folyt!!!! :-)))