r
Nosalty Logó

Portugál krémes tej- és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Portugál krémes tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy gyorsforralóban összekeverjük a zabtejet, a vaníliakivonatot, a porcukrot, a fahéjat, a kurkumát és egy csipet sót. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  2. A forró zabtejból pár decit kiöntünk egy tálba, majd csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Amikor ezzel megvagyunk, visszaöntjük a keveréket a gyorsforralóba, és alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ez a keményítő esetében akár pillanatok alatt is megtörténhet, ne ijedjünk meg!
  3. A besűrűsödött krémet vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha időhiányban vagyunk, egy jó jeges vízfürdővel gyorsíthatunk a folyamaton.
  4. A leveles tésztát tegyük vágódeszkára, majd csavarjuk fel szorosan a hosszabbik oldala mentén. Az így kapott tésztatudat vágjuk 12 részre.
  5. Tejmentes margarinnal kenjünk ki egy 12-es muffinformát (vagy 12 különálló sütőformát), majd beléjük tegyünk egy-egy tésztacsigát. Az ujjunkat először a tészta közepébe nyomva, szépen fokozatosan tapicskoljuk szét a tésztát úgy, hogy kosárka alakot kezdjen ölteni. Vigyázzunk, ne szakítsuk át az alját!
  6. A tésztával megtöltött muffinformát ezután tegyük 10 percre fagyasztóba, hogy visszadermedjen a tésztában lévő zsiradék, ami a kézmelegünktől megolvadt.
  7. Végül a lehűtött tésztakosárkákba kanalazzuk bele a vaníliás krémet, és egyengessük is el a tetejüket. Tegyük 225 fokra melegített sütőbe, és süssük 20-25 percet, vagy amíg a tetején megjelennek a jellegzetes barna foltok.
  8. A kész krémeseket hagyjuk picit hűlni, majd szedjük ki a formából, és szórjuk meg porcukorral. Fogyasszuk azon melegében, bár hidegen is isteniek.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 5894
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 28.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Portugál krémes tej- és tojásmentesen
Nosalty vegán 138 recept

Kedvenc portugál édességünkből nem lehet eleget készíteni, mert mindig pikk-pakk elfogy, ami nem is csoda. Ezúttal azonban azokra is gondoltunk, akik nem fogyasztanak vagy nem fogyaszthatnak tejterméket és tojást, és ezek nélkül készítettük el ezt az ikonikus desszertet. Szerintünk így is csudafinom lett, a ropogós leveles tészta és a vaníliás krém párosa továbbra is verhetetlen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...