r
Nosalty Logó

Portugál krémes tej- és tojásmentesen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Portugál krémes tej- és tojásmentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

295
Kalória
2.8g
Fehérje
37.8g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
1.2g
Víz
-
Koleszterin
533.3mg
Rost
8.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1768 kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    0 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    0.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

  1. Egy gyorsforralóban összekeverjük a zabtejet, a vaníliakivonatot, a porcukrot, a fahéjat, a kurkumát és egy csipet sót. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  2. A forró zabtejból pár decit kiöntünk egy tálba, majd csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Amikor ezzel megvagyunk, visszaöntjük a keveréket a gyorsforralóba, és alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ez a keményítő esetében akár pillanatok alatt is megtörténhet, ne ijedjünk meg!
  3. A besűrűsödött krémet vegyük le a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha időhiányban vagyunk, egy jó jeges vízfürdővel gyorsíthatunk a folyamaton.
  4. A leveles tésztát tegyük vágódeszkára, majd csavarjuk fel szorosan a hosszabbik oldala mentén. Az így kapott tésztatudat vágjuk 12 részre.
  5. Tejmentes margarinnal kenjünk ki egy 12-es muffinformát (vagy 12 különálló sütőformát), majd beléjük tegyünk egy-egy tésztacsigát. Az ujjunkat először a tészta közepébe nyomva, szépen fokozatosan tapicskoljuk szét a tésztát úgy, hogy kosárka alakot kezdjen ölteni. Vigyázzunk, ne szakítsuk át az alját!
  6. A tésztával megtöltött muffinformát ezután tegyük 10 percre fagyasztóba, hogy visszadermedjen a tésztában lévő zsiradék, ami a kézmelegünktől megolvadt.
  7. Végül a lehűtött tésztakosárkákba kanalazzuk bele a vaníliás krémet, és egyengessük is el a tetejüket. Tegyük 225 fokra melegített sütőbe, és süssük 20-25 percet, vagy amíg a tetején megjelennek a jellegzetes barna foltok.
  8. A kész krémeseket hagyjuk picit hűlni, majd szedjük ki a formából, és szórjuk meg porcukorral. Fogyasszuk azon melegében, bár hidegen is isteniek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 225 °C

Kedvenc portugál édességünkből nem lehet eleget készíteni, mert mindig pikk-pakk elfogy, ami nem is csoda. Ezúttal azonban azokra is gondoltunk, akik nem fogyasztanak vagy nem fogyaszthatnak tejterméket és tojást, és ezek nélkül készítettük el ezt az ikonikus desszertet. Szerintünk így is csudafinom lett, a ropogós leveles tészta és a vaníliás krém párosa továbbra is verhetetlen!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Érdemes sötétebb nádcukrot ...

Rosanics Petra

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!