r
Nosalty Logó

Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Vasi pecsenye VnéEdit konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A páchoz

A bundához

A körethez

1428
Kalória
70.7g
Fehérje
132g
Szénhidrátok
62.4g
Zsír
343.4g
Víz
213g
Koleszterin
7.1g
Rost
8.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A páchoz

A bundához

A körethez

Összesen 1428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A páchoz

A bundához

A körethez

Összesen 2856 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A páchoz

A bundához

A körethez

Összesen 118 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    2278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1428 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7103.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1530 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    686.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 2856 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A páchoz

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd egy tálba lerakjuk. Fokhagymával összekevert tejjel leöntjük. Megkeverjük, és a hűtőbe tesszük. Ezt a sütés előtti napon is megtehetjük, csak keverjük át néhányszor.
  2. Másnap a lecsepegtetjük róla fokhagymás tejet, majd paprikás lisztbe forgatjuk, és bő olajban (kb. 5 dl) fedő alatt lassú tűznél kisütjük.
  3. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk, és ráöntjük a húsleveslét. Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük, hogy ott dagadjon készre.
  4. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, kissé megsózzuk, egy kanál olajon, kevés víz hozzáadásával fedő alatt megpároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 25 perc

Több alkalommal készítettem már, családunk kedvence lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!