Vármezői pisztráng grillezve - Grillezett pisztráng 2.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
252
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
252
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
252
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 188.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
252
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
59
kcal
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 30241
- Feltöltés dátuma: 2010. július 27.
Ajánló
A halat petrezselymes főtt burgonyával tálalom. Nagyon illik hozzá az ún. "muzsdéj". A muzsdéj egy fokhagymaszósz, melynek elkészítése elég egyszerű. A fokhagymát megpucoljuk, majd jól összezúzzuk. Olajjal és sóval kikavarjuk, akár egy majonézt. Pirospaprikát, őrölt fehérborsot adunk hozzá. Meleg vízzel vagy húslevessel öntjük fel a kívánt sűrűségig. Több elkészítése is van. Van, aki tejfölösen szereti, van, aki ecetesen... Egy biztos: muzsdéj nélkül nincs sült hal :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Boti
24 recept
Erdélyben, Maros megyében, a Felső-Nyárád mentén található Vármező. Kis település, de híres a pisztrángtenyészetéről. Itt dolgozok én is egy nagyon szép és híres étteremben. Az így elkészített pisztráng a legigényeltebb, és talán a legfinomabb is.