r
Nosalty Logó

Vargabéles 5.- meggyes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie
Vargabéles 5.- meggyes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1550 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.7 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    337 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1550 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6740.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    567 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 4655 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk egy kis vízbe, hogy egy kicsit megduzzadjanak.
  2. A cérnametéltet megfőzzük a szokásos módon.
  3. A 4 tojás sárgáját a cukor felével és a citromhéjjal felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót és a mazsolát is.
  4. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a túrós részhez, majd a cérnametéltet is hozzákeverjük.
  5. A leveles tészta felét tepsi méretűre nyújtjuk, kivajazott és egy kis morzsával megszórt tepsibe helyezzük.
  6. Megkenjük egy pici olajjal, majd szétterítjük rajta a túrós cérnametéltet.
  7. A meggyet lecsöpögtetjük, majd beborítjuk vele a túrós részt.
  8. A leveles tészta másik felét is kinyújtjuk, és lezárjuk vele a sütinket. A tetejét megkenjük pici olajjal, és mehet az előmelegített sütőbe
  9. Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39 x 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28887
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukám vargabélest kívánt meg, nekem pedig eszembe jutott az egyik újságban (Nők Lapja Konyha) látott meggyes verziója... Néhol változtattam rajta, szerintem feldobta a meggy a megszokott ízeket:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...