r
Nosalty Logó

Vaníliasodós kosárka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Horandra
Vaníliasodós kosárka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Sodóhoz

Bevonáshoz

641
Kalória
9.5g
Fehérje
71.3g
Szénhidrátok
35g
Zsír
22.7g
Víz
92.2g
Koleszterin
2.2g
Rost
34.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Sodóhoz

Bevonáshoz

Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Sodóhoz

Bevonáshoz

Összesen 4489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Sodóhoz

Bevonáshoz

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 641 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    646 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5459.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1333 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1810 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 4489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot, majd belemorzsoljuk a puha margarint, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Linzertésztát gyúrunk belőle, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk a tésztából, és belenyomkodjuk a kosárka formába.
  3. Nekem maradt ki egy kicsi tészta, abból kis csillagokat szaggattam ki, és megsütöttem őket.

Sodóhoz

  1. Összekeverjük a tojássárgákat a liszttel, a kristálycukorral és 3 evőkanál tejjel.
  2. A fél liter tejet egy edényben a vaníliás cukorral egy kicsit összemelegítjük, még ne forrjon fel! Ha már meleg, apránként hozzáadjuk a tojásos keverékhez, fontos, hogy a tojás ne csapódjon ki! Majd visszaöntjük az edénybe, és kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ha kész, kihűtjük, az a lényeg, hogy ne legyen forró!
  3. Ha kihűlt a sodó, a kosárkaformát még nyersen megtöltjük egy kis sodóval, kicsit fel fog jönni sütés közben, ezért ne rakjuk nagyon tele a kosárkát! Megsütjük, körülbelül 20 perc kell neki!

Bevonáshoz

  1. A tortabevonót az olajjal felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kis csillagokat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszer láttam egy külföldi műsorban vaníliasodós linzert, de receptet sajnos nem találtam sehol, így kreáltam egyet! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!