Vaníliás rebarbaravaj
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
125g rebarbara20 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
367
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
500g rebarbara79 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1466
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
66.2g rebarbara10 kcal
-
19.9g vaj142 kcal
-
13.2g habtejszín39 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
194
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 131 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
367
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 153.3 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 438.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 1281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 638 micro
Összesen
1466
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes szár rebarbara
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
- A rebarbarát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és néhány kanál mézzel vagy cukorral hagyjuk állni legalább 1 órát. Eközben levet ereszt. 1 óra elteltével szűrjük le, jól nyomkodjuk ki a levét, majd botmixerrel pürésítsük.
- Amíg áll a rebarbara, avajat olvasszuk fel, de ne forrjon, és dobjuk bele a vaníliát. Hagyjuk így pötyögni 10 percet.
- Vegyük ki a vaníliát, keverjük hozzá a tejszínt, és hűtsük le a vajat, amíg szilárdulni nem kezd. Ekkor keverjük bele a rebarabarát.
- Jól lehűtve kenjük a sütire, briósra, és élvezkedjünk.
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3825
- Feltöltés dátuma: 2011. május 19.
Ajánló
Savasít. De attól még finom. :-) Banánkenyérrel nagyon finom. De süteményekbe töltelékként is jó lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Kiváló kora nyári kenegető édesszájúaknak, és azoknak, akik először kísérleteznének rebarbarával.