Vaníliás és puncsos cupcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (12 db)
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g rétesliszt61 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliás krémhez
-
14 kcal
-
33g tej19 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A puncsos krémhez
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
8g rum19 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
663
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (12 db)
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliás krémhez
-
86 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A puncsos krémhez
-
86 kcal
-
150g tej84 kcal
-
50g rum116 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3970
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához (12 db)
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
7.3g rétesliszt27 kcal
-
7.3g margarin53 kcal
-
11g cukor43 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
8.1g tojás10 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A vaníliás krémhez
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
7.3g margarin53 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A puncsos krémhez
-
1.7g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
11g tej6 kcal
-
3.7g rum8 kcal
-
3.7g mazsola11 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
292
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 34.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
663
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 208.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3376.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1116 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 1184 mg
-
Nátrium 860 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.8 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 285.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1979 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 1872 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1258 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
3970
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A tésztához (12 db)
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
10 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1.5 dl tejföl
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A vaníliás krémhez
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl tej
-
3 ek cukor
-
10 dkg margarin
-
10 ml vaníliaaroma
-
5 csepp ételfesték
A puncsos krémhez
-
0.5 tasak tejszínízű pudingpor
-
1.5 dl tej
-
0.5 dl rum
-
5 dkg mazsola
-
5 csepp ételfesték
Elkészítés
A tésztához (12 db)
- A sütihez a tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd amargarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük.
- A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét.
- A puncsos krémhez a mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9551
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Első próbálkozások a cupcake útján.