r
Nosalty Logó

Vaníliás és puncsos cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás és puncsos cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (12 db)

A vaníliás krémhez

A puncsos krémhez

Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (12 db)

A vaníliás krémhez

A puncsos krémhez

Összesen 3970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához (12 db)

A vaníliás krémhez

A puncsos krémhez

Összesen 292 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    208.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3376.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1979 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 3970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A vaníliás krémhez

A puncsos krémhez

Elkészítés

A tésztához (12 db)

  1. A sütihez a tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd amargarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük.
  2. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  3. A vaníliás krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét.
  4. A puncsos krémhez a mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9508
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első próbálkozások a cupcake útján.

Hozzávalók

A tésztához (12 db)

A vaníliás krémhez

A puncsos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...