r
Nosalty Logó

Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 3902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1847 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3612.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1837 micro
Összesen 3902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát két réteg folpack között kinyújtjuk 31-32 cm-es átmérőjű körré (sütőforma 25 cm, az oldalát is fedje a tészta).
  3. A sütőformába fektetjük a kinyújtott tésztát, és sütőpapírral letakarjuk, sütőbabbal teletöltjük, hogy a tészta megtartsa a formáját, és ne púposodjon fel.
  4. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre vakon sütni, majd a sütőpapírt a babbal kivesszük, a tészta felületét pedig tojásfehérjével megkenjük, és további 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, hogy mindenütt aranybarnára süljön.
  5. Ha elkészült, kivesszük hűlni.
  6. A vaníliakrémhez a tejet a vanília kikapart magjaival feltesszük melegedni.
  7. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet is.
  8. Amikor a tej már forró, néhány kanállal a tojásokhoz adunk, amit folyamatosan keverünk. Ezt ismételve mindig fokozatosan adjuk hozzá a forró tejet, majd visszaöntjük a lábasba. Folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük, miközben keverjük (robotgépbe téve könnyebb).
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe keverjük, a tésztára öntjük. Tetejét megszórjuk gyümölccsel, és hűtőbe tesszük néhány órára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5194
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel
Évi néni 1830 recept

Gyorsan elkészíthető tortával szerettem volna meglepni a férjemet, ami gyorsan elfogy tekintve, hogy holnap elutazunk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A gyümölcsökhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...