Vaníliás pitetorta bogyós gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
85 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
A krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g tojássárgája40 kcal
-
18 kcal
A gyümölcsökhöz
Összesen
488
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
40g kukoricaliszt145 kcal
A gyümölcsökhöz
-
100g áfonya57 kcal
-
60g málna31 kcal
-
40g piros ribizli22 kcal
Összesen
3902
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
12.2g tönkölybúza liszt41 kcal
-
9.2g vaj66 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2.4g tojásfehérje1 kcal
A krémhez
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
30.6g tej17 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
6.1g tojássárgája20 kcal
-
2.4g kukoricaliszt9 kcal
A gyümölcsökhöz
-
6.1g áfonya3 kcal
-
3.7g málna2 kcal
-
2.4g piros ribizli1 kcal
Összesen
238
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
488
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 232.6 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1847 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3612.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1052 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1575 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.5 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 464.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2046 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 1068 mg
-
Retinol - A vitamin: 2000 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1837 micro
Összesen
3902
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
15 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
6 dkg cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
5 dl tej
-
10 dkg cukor
-
5 db tojássárgája
-
2 púpozott ek kukoricaliszt
A gyümölcsökhöz
-
10 dkg áfonya
-
6 dkg málna
-
4 dkg piros ribizli
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát két réteg folpack között kinyújtjuk 31-32 cm-es átmérőjű körré (sütőforma 25 cm, az oldalát is fedje a tészta).
- A sütőformába fektetjük a kinyújtott tésztát, és sütőpapírral letakarjuk, sütőbabbal teletöltjük, hogy a tészta megtartsa a formáját, és ne púposodjon fel.
- 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre vakon sütni, majd a sütőpapírt a babbal kivesszük, a tészta felületét pedig tojásfehérjével megkenjük, és további 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, hogy mindenütt aranybarnára süljön.
- Ha elkészült, kivesszük hűlni.
- A vaníliakrémhez a tejet a vanília kikapart magjaival feltesszük melegedni.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricalisztet is.
- Amikor a tej már forró, néhány kanállal a tojásokhoz adunk, amit folyamatosan keverünk. Ezt ismételve mindig fokozatosan adjuk hozzá a forró tejet, majd visszaöntjük a lábasba. Folyamatosan keverve besűrítjük, majd kihűtjük, miközben keverjük (robotgépbe téve könnyebb).
- A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt krémbe keverjük, a tésztára öntjük. Tetejét megszórjuk gyümölccsel, és hűtőbe tesszük néhány órára.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5205
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Gyorsan elkészíthető tortával szerettem volna meglepni a férjemet, ami gyorsan elfogy tekintve, hogy holnap elutazunk.