Vaníliás narancsos csokoládé házilag
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 58% Zsír
-
25g kakaóvaj221 kcal
-
17 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 58% Zsír
-
100g kakaóvaj884 kcal
-
68 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 58% Zsír
-
55.6g kakaóvaj491 kcal
-
16.7g cukrozatlan kakaópor38 kcal
-
27.8g méz84 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 58% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 2.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 58% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 104.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 58% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 5.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Hozzávalók
-
10 dkg kakaóvaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
vanília ízlés szerint
-
2 teáskanál narancshéj
Elkészítés
- A kakaóvajat reszeljük le, vagy vágjuk nagyon apróra, és tegyük egy tálba. Forraljunk vizet egy fazékban, és ha felforrt, kapcsoljuk le, majd vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajat.
- Adjuk hozzá a kakaót, az édesítőt, a vaníliát és a narancshéjat majd, és keverjük össze.
- A masszát öntsük bonbon formákba, és helyezzük a fagyasztóba egy kis időre, majd onnan a rendes hűtőbe rakjuk át, hogy ott teljesen megszilárduljon.
- Ha megszilárdult, akkor ki tudjuk már venni a formából.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 4986
- Feltöltés dátuma: 2016. március 14.
Ajánló
A hozzávalókat - magvak, diófélék, fűszerek, aszalt gyümölcsök, édesítők - kedvedre variálhatod is. Ez egy friss csokoládé és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, ezért nem tudod hosszasan tárolni. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A boltokban hihetetlenül sok csokoládét eladnak. Ez meglepő, mert elég régen köztudott, hogy a boltok polcain kapható csokoládék nem egészségesek. Szerencsére egyre több helyen lehet olvasni arról is, hogy a tiszta minőségű (bio), adalékok, tartósítószerek nélkül készített csokoládé egészséges, és magas az antioxidáns tartalma is. Ha szereted a csokoládét, akkor a legjobb, ha otthon, magadnak készíted bio alapanyagokból. Ha pedig vásárolni szeretnél, akkor válassz magas kakaótartalmú bio csokoládét. A csokoládéfogyasztásnál légy mindig mértékletes:)