Vaníliás krémes birsalmalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskótatészta
-
46g tojás58 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8 kcal
-
33g lekvár/ dzsem93 kcal
Vaníliakrém
-
83g tej47 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
57 kcal
-
13 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
8g rum19 kcal
Csokoládémáz
Összesen
1192
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskótatészta
-
275g tojás346 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
46 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
Vaníliakrém
-
500g tej280 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
343 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
50g rum116 kcal
Csokoládémáz
-
150g csokoládé819 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
7146
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
Piskótatészta
-
12g tojás15 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
10.9g finomliszt40 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
8.7g lekvár/ dzsem24 kcal
Vaníliakrém
-
21.8g tej12 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
-
4.4g lekvár/ dzsem12 kcal
-
2.2g rum5 kcal
Csokoládémáz
-
6.5g csokoládé36 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
Összesen
311
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.1 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
1192
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 375.1 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3706.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 968 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1324 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 834.6 g
-
Cukor 469 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 480.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1758 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 1729 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1316 micro
Összesen
7146
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
5 db tojás
-
16 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Vaníliakrém
-
5 dl tej
-
5 ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg vaj
-
0.5 dl rum
Csokoládémáz
-
15 dkg csokoládé
-
5 dkg vaj
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Piskótatészta
- A tojást és a cukrot felverjük habosra.
- Apránként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat. Végül a sütőporos lisztet.
- Felét egy kivajazott tepsibe kanalanként szétrakjuk.
- A másik felébe kakaót keverünk, és kiegészítjük a világos piskótát, kicsit megrázzuk a tepsit, hogy a piskóta magától elsimuljon.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A tejet a vaníliás pudingporral és az 5 ek cukorral sűrűre főzzük.
- Kihűlve hozzákeverjük a vajat, és mixerrel habosra verjük, majd 0,5 dl rummal ízesítjük.
- A piskótát megkenjük birsalmalekvárral, majd rásimítjuk a krémet.
- A vajat elolvasztjuk (legyen jó forró), levesszük, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig kevergetjük, amíg össze nem olvad, majd lassanként az olajat is hozzákeverjük.
- A krémre simítjuk langyosan.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 36x40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2003
- Feltöltés dátuma: 2013. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Befőzés volt birsalmából, és gondoltam, kipróbálom ezzel a lekvárral a krémest. Nagyon finom lett!