r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-meggykrémes párnák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vaníliapudingos-meggykrémes párnák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1900 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1900 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
  2. Addig elkészítjük a töltelékeket. A vaníliás pudingport kétfelé osztjuk, és az egyik felét 1 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel főzzük fel. A másik felét szintén 1 evőkanál cukorral és 2 dl meggybefőtt lével készítjük el. Mindkét krémet többször átkeverve langyosra hűtjük.
  3. Ha kiolvadt a leveles tésztánk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Nagyjából 40x48 cm-es téglalapot készítünk belőle, amit éles késsel 16 db 10x12 cm-es kis téglalapra vágunk fel.
  4. Ezután a téglalapok egyik felét a kés hegyével 4 csíkban bevágjuk, a másik felére pedig hosszában egymás mellé kanalazzuk a töltelékeket. A bevágott oldalt ráhajtjuk a töltelékes oldalra, és a széleit körbe kicsit lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
  5. Egy gáztepsit kivajazunk, sütőpapírt helyezünk rá (amit szintén megvajazunk), és a kész párnácskákat egymás mellé helyezzük rajta. A sütik tetejére is tegyünk vajdarabkákat, hogy sütés közben ráolvadjanak a tésztára, így kevésbé szárad ki a leveles tésztánk.
  6. Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a tetejük szép színt kap. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3361
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

Fázisfotók a készítésről a blogomban találhatók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta készültem már, hogy elkészítem ezt a dupla töltelékes sütit, most végre ennek is eljött az ideje. Nem emlékszem pontosan, hol ettem egyszer hasonlót, de nagyon ízlett, így mindenképpen ki akartam próbálni a "házi változatot" is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...