Vaníliapudingos-meggykrémes párnák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
1900
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
33.9g leveles tészta126 kcal
-
5.5g vaníliás pudingpor21 kcal
-
24.7g tej14 kcal
-
24.7g meggylé10 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
Összesen
235
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 107.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 923.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1900
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dl tej
-
2 ek cukor
-
5 dkg vaj
Elkészítés
- A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
- Addig elkészítjük a töltelékeket. A vaníliás pudingport kétfelé osztjuk, és az egyik felét 1 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel főzzük fel. A másik felét szintén 1 evőkanál cukorral és 2 dl meggybefőtt lével készítjük el. Mindkét krémet többször átkeverve langyosra hűtjük.
- Ha kiolvadt a leveles tésztánk, lisztezett munkalapon kinyújtjuk. Nagyjából 40x48 cm-es téglalapot készítünk belőle, amit éles késsel 16 db 10x12 cm-es kis téglalapra vágunk fel.
- Ezután a téglalapok egyik felét a kés hegyével 4 csíkban bevágjuk, a másik felére pedig hosszában egymás mellé kanalazzuk a töltelékeket. A bevágott oldalt ráhajtjuk a töltelékes oldalra, és a széleit körbe kicsit lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
- Egy gáztepsit kivajazunk, sütőpapírt helyezünk rá (amit szintén megvajazunk), és a kész párnácskákat egymás mellé helyezzük rajta. A sütik tetejére is tegyünk vajdarabkákat, hogy sütés közben ráolvadjanak a tésztára, így kevésbé szárad ki a leveles tésztánk.
- Előmelegített sütőben 160 fokon 25-30 percig sütjük, amíg a tetejük szép színt kap. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3364
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Ajánló
Fázisfotók a készítésről a blogomban találhatók.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta készültem már, hogy elkészítem ezt a dupla töltelékes sütit, most végre ennek is eljött az ideje. Nem emlékszem pontosan, hol ettem egyszer hasonlót, de nagyon ízlett, így mindenképpen ki akartam próbálni a "házi változatot" is.